Με συναισθηματικά φορτισμένη παρέμβαση Σαμαρά έκλεισε η ΠΕ της ΝΔ
Την ώρα που μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ αναφερόταν στον τρόπο με τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς ασκούσε τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός, έλαβε ο ίδιος τον λόγο για να υπεραμυνθεί των προσπαθειών του. Το μήνυμά του φόρτισε συναισθηματικά τους συνέδρους, που χειροκρότησαν παρατεταμένα. Κατόπιν αυτού, οι εναπομείναντες εγγεγραμμένοι ομιλητές παραιτήθηκαν των ομιλιών τους και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε.
Σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα ολοκληρώθηκε η «ηλεκτρισμένη» συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, την ώρα που μέλος της ΠΕ αναφερόταν στον τρόπο με τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς ασκούσε τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΝΔ τον διέκοψε για να υπεραμυνθεί των προσπαθειών του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς είπε: «Όποιος για μια στιγμή μπει στη θέση μου θα καταλάβει. Εγώ φρόντιζα πάντα να υπάρχουν λεφτά στα ταμεία. Δούλευα 24 ώρες το 24ωρο, δεν με έβλεπε ούτε το σπίτι μου, δεν υπολόγισα ούτε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα, έβλεπα μπροστά μου μόνο την Ελλάδα.
»Και βέβαια μπορούσαμε να κάνουμε και τούτο και εκείνο και το άλλο αλλά η χώρα κινδύνευε. Και βλέπουμε τώρα ότι οι κίνδυνοι ήταν πραγματικοί. Χρειαζόμασταν αυτόν τον 1,5 χρόνο για να βγούμε από το τούνελ και τώρα μας ξαναβάζουν στο τούνελ».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι σύνεδροι φορτίστηκαν συναισθηματικά και ακολούθησαν παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Κατόπιν αυτού, οι εναπομείναντες εγγεγραμμένοι ομιλητές παραιτήθηκαν των ομιλιών τους και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε.
Η εκτίμηση της Συγγρού για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής, κατά την οποία μίλησαν περισσότεροι από 70 ομιλητές, είναι πως μπήκε τέλος στην εσωστρέφεια.
Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του, στην έναρξη της συνεδρίασης, έκλεισε το θέμα ηγεσίας, αποκλείοντας έκτακτο Συνέδριο και προαναγγέλλοντας διάλογο στη βάση, αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος και ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού.
Στην ομιλία του υπήρξε αυτοκριτική, μίλησε για οργανωτικές αδυναμίες και παραλείψεις που έγιναν, αναφέρθηκε στα κορυφαία λάθη στην επικοινωνιακή πολιτική, ενώ επισήμανε και σφάλματα και σε επιλογές προσώπων. Ωστόσο, αρνήθηκε τις επικρίσεις ότι η ΝΔ κινήθηκε προς τα δεξιά.
Πάντως, κορυφαία στελέχη επέμειναν στο αίτημα για Συνέδριο, ενώ αρκετοί σύνεδροι επέλεξαν να αποχωρήσουν στη διάρκεια της συνεδρίασης. Μεταξύ αυτών και ο Νίκος Δένδιας, εμφανώς ενοχλημένος από την εξέλιξη της διαδικασίας, καθώς πέντε ώρες μετά την έναρξής της δεν του είχε δοθεί ο λόγος.
«Κάποια πράγματα είναι πρόδηλα» είπε, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο οργάνωσης της συνεδρίασης από την ηγεσία. «Όλως τυχαίως, μόλις έφυγε από τα γραφεία της ΝΔ ανακοινώθηκε ότι ήταν η σειρά του να μιλήσει» έλεγαν συνεργάτες του κ. Δένδια.
Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσαν οι διακοπές που επιχειρήθηκαν στη διάρκεια της ομιλίας της Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς και η παραίτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την αντιπροεδρία της ΝΔ.
Ειδικότερα για το ζήτημα του Δ.Αβραμόπουλου, όπως σημειώνει Το Βήμα, σύμφωνα με συνεργάτες του Επιτρόπου, την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ δεν την είχε αποκαλύψει σε κανέναν, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου του κόμματος.
Nωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Αντώνης Σαμαράς ήταν γνώστης, εδώ και μέρες, των προθέσεων του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, ερωτηθείσα για τις διακοπές στη διάρκεια της ομιλίας της, δήλωσε: «Η προσπάθεια να βάλει κανένας κεκράκτες οι οποίοι να παρεμβαίνουν σε τέτοιου είδους στιγμές για να διακόψουν ομιλητές δεν συνηθίζεται μέσα στη ΝΔ. Εγώ αυτό το οποίο είπα είναι ότι η δύναμη των επιχειρημάτων πάντα κερδίζει και όχι οι προσπάθειες να διακόπτουμε ο ένας τον άλλο. Ήταν πολύ λίγοι, άνευ οποιασδήποτε σημασίας. Σημασία έχει ότι το όργανο διαλέγεται αυτή τη στιγμή και διαλέγεται σωστά και δημοκρατικά».
«Τι να σας πω…Δεν ασχολήθηκα» είπε στη συνέχεια, σε ερώτηση αν πιστεύει πως ό,τι έγινε ήταν συντονισμένο.
Ο Βασίλης Τοκάκης, ήταν το πρώτο και μοναδικό μη κοινοβουλευτικό μέλος, που ζήτησε μετά από περίπου έξι ώρες συνεδρίαση, τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου, λέγοντας πως δεν πρέπει να το φοβάται η ηγεσία.
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ διήρκεσε περίπου 7 ώρες.
- Σαμαράς: «Όχι» σε συνέδριο, λήξαν το θέμα της αλλαγής ηγεσίας
- Σε έκτακτο συνέδριο επιμένουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ
- Παραιτήθηκε ο Δ.Αβραμόπουλος από την προεδρία της ΝΔ
- Μπακογιάννη: Ο εσωκομματικός διάλογος είναι οξυγόνο, αναγκαίο το Συνέδριο
ΣΥΡΙΖΑ: Αν είχε ίχνος αξιοπρέπειας θα αποχωρούσε
Σχολιάζοντας τη συνεδρίαση της ΠΕ της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:
«Ο Αντώνης Σαμαράς και η παρέα του δεν μπορούν να πείσουν ούτε τα στελέχη και τους βουλευτές της ΝΔ. Ένας – ένας αποχωρούν από το πολιτικό συμβούλιο διαμαρτυρόμενοι. Ο κ. Σαμαράς δεν δέχθηκε να γίνει ούτε το συνέδριο του κόμματός του, καθώς φοβάται για την «τελευταία καρέκλα» που του απέμεινε –αυτή του προέδρου τη ΝΔ.
»Αλήθεια, με ποια αξιοπιστία απευθύνεται στον ελληνικό λαό ο κ. Σαμαράς; Με την αξιοπιστία που του παρέχει το email του κ. Χαρδούβελη που θα εφάρμοζε νέα λιτότητα αν είχε παραμείνει στην κυβέρνηση; Ή με την αξιοπιστία που θα είχε ως Υπουργός Οικονομικών του ο κύριος με τις 56 δόσεις;
»Η ηγεσία της ΝΔ αν έχει ίχνος αξιοπρέπειας θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό και να απομακρυνθεί, οικιοθελώς, από την κεντρική σκηνή».
Η.Κ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442