Εισαγγελείς: «Όχι» στην κατάργηση της φρούρησης δικαστικών
Να μην σταματήσει η αστυνομική φρούρηση εισαγγελέων και δικαστών που αποτελούν «στόχους», ζητεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή πρόσφατη εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση περί μείωσης του αριθμού των αστυνομικών, στους οποίους έχει ανατεθεί η φρούρηση προσώπων.
Να μην σταματήσει η αστυνομική φρούρηση εισαγγελέων και δικαστών που αποτελούν «στόχους», ζητεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.
Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), με αφορμή πρόσφατη εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, σχετικά με «τη δρομολόγηση δραστικής μείωσης του αριθμού των αστυνομικών, στους οποίους έχει ανατεθεί η φρούρηση προσώπων- στόχων», επισημαίνει την ανάγκη η δρομολογούμενη ρύθμιση να μην συμπεριλάβει δικαστές και εισαγγελείς.
Όπως αναφέρει η Ένωση, λόγω «της ειδικής φύσης των καθηκόντων (χειρισμός υποθέσεων με μεγάλη βαρύτητα, με εμπλεκόμενα πρόσωπα με επικινδυνότητα κ.λπ.) και της δημόσιας θέσης των δικαστικών λειτουργών, η Πολιτεία επιβάλλεται να λάβει ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία τους, διακρίνοντάς τους από άλλα υπό φρούρηση πρόσωπα-στόχους του δημόσιου βίου που -πιθανώς- έχουν τη δυνατότητα διατήρησης προστασίας και με ίδια μέσα».
Η ΕΕΕ εκτιμά ότι «η Πολιτεία θα συμμεριστεί ως προφανείς τους λόγους που υπαγορεύουν τη διατήρηση της φύλαξης των δικαστικών λειτουργών ως έχει».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λεωφορείο με Βρετανούς τουρίστες βγήκε εκτός δρόμου στην Ισπανία – Ένας νεκρός και 27 τραυματίες
- Εκτός δράσης και πάλι ο Λαουτάρο Μαρτίνες με θλάση στη γάμπα
- Κεσσές για υποκλοπές: Λαμπάδα πρέπει να ανάψει ο Λαβράνος στον κουμπάρο του Γρηγόρη Δημητριάδη
- Φίλοι εναντίον φίλων – Σπάνιος «εμφύλιος πόλεμος» δίχασε τη μεγαλύτερη ομάδα χιμπατζήδων
- Ένα γράμμα του DNA αρκεί για να μετατρέψει θηλυκά έμβρυα σε αρσενικά
- Ο Τραμπ ακύρωσε ό,τι ονειρεύεται κάθε λογικός πρόεδρος: Καλούς πράκτορες και ακριβείς πληροφορίες για το Ιράν
- Οι τελευταίες «δουλειές» που έκανε ο Κώστας Τσιάρας, πριν κλείσει την πόρτα του ΥΠΑΑΤ
- Στο «στόχαστρο» και της Μίλαν ο Καρέτσας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-136x85.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442