Άσαντ: Η Συρία ενημερώνεται από τρίτες χώρες για τις επιδρομές κατά της ISIS
Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ανέφερε πως τρίτες χώρες -κατονομάζοντας το Ιράκ ως μία εξ αυτών- δίνουν «γενικές πληροφορίες» για τις διεθνείς επιδρομές εναντίον της τζιχαντιστικής ISIS που πραγματοποιούνται στη συριακή επικράτεια. Ο σύρος πρόεδρος απέρριψε ωστόσο πως υπάρχει διάλογος με τις ΗΠΑ, όπως και το ενδεχόμενο να υπάρξει και στο μέλλον συνεργασία εναντίον των τζιχαντιστών.
Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ανέφερε πως τρίτες χώρες -κατονομάζοντας το Ιράκ ως μία εξ αυτών- δίνουν «γενικές πληροφορίες» για τις διεθνείς επιδρομές εναντίον της τζιχαντιστικής ISIS που πραγματοποιούνται στη συριακή επικράτεια.
Ο σύρος πρόεδρος απέρριψε ωστόσο πως υπάρχει διάλογος με τις ΗΠΑ, όπως και το ενδεχόμενο να υπάρξει και στο μέλλον συνεργασία έστω και εναντίον των τζιχαντιστών. Ο Άσαντ αρνήθηκε επίσης ως «παραμύθια για παιδιά» τις κατηγορίες για χρήση αυτοσχέδιων «βομβών-βαρελιών».
Σε συνέντευξή του στο βρετανικό BBC, ο Άσαντ ερωτήθηκε εάν υπάρχει έμμεση συνεργασία με τον διεθνή συνασπισμό που πραγματοποιεί αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία. «Ναι, μέσω τρίτων χωρών, μέσω πάνω από μίας χώρας, το Ιράκ και άλλες χώρες» απάντησε.
«Κάποιες φορές μας διαβιβάζουν πληροφορίες, γενικές πληροφορίες, αλλά τίποτε τακτικής φύσης» είπε ο σύρος πρόεδρος.
Επανέλαβε πως η Δαμασκός γνώριζε για την εκστρατεία πριν ξεκινήσει, αλλά όχι με λεπτομέρειες. Σε ερώτηση εάν υπάρχει συνεργασία με τις ΗΠΑ, έστω μέσω τρίτων, απάντησε πως «δεν υπάρχει διάλογος». «Υπάρχει, ας πούμε, πληροφόρηση, αλλά δεν υπάρχει διάλογος» εξήγησε.
Για άλλη μία φορά, απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ εναντίον της ISIS: «Σίγουρα δεν θέλουμε, για έναν απλό λόγο, επειδή δεν μπορούμε να είμαστε σε συμμαχία με χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία». Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ «δεν μιλούν με κανέναν εάν δεν είναι μαριονέτα», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τις κατηγορίες πως ο συριακός στρατός χρησιμοποιεί «βόμβες-βαρέλια», ο Άσαντ είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρω για τον στρατό, χρησιμοποιούν σφαίρες, πυραύλους και βόμβες, δεν έχω ακούσει για βόμβες-βαρέλια ή ίσως για καζάνια».
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας