Τη σπάνια περίπτωση ενός μωρού που γεννήθηκε... «έγκυος» κατέγραψαν γιατροί στο Χονγκ Κονγκ. Ανακάλυψαν δύο μάζες στην κοιλιά του, θεωρώντας αρχικά πως πρόκειται για όγκους. Διαπίστωσαν ωστόσο, ότι ήταν δύο μερικώς σχηματισμένα έμβρυα, τα δίδυμα αδελφάκια του, που δεν κατάφεραν να αναπτυχθούν φυσιολογικά και απορροφήθηκαν από το σώμα του.
Τη σπάνια περίπτωση ενός μωρού που γεννήθηκε… «έγκυος» κατέγραψαν γιατροί στο Χονγκ Κονγκ. Ανακάλυψαν δύο μάζες στην κοιλιά του, θεωρώντας αρχικά πως πρόκειται για όγκους. Διαπίστωσαν ωστόσο, ότι ήταν δύο μερικώς σχηματισμένα έμβρυα, τα δίδυμα αδελφάκια του, που δεν κατάφεραν να αναπτυχθούν φυσιολογικά και απορροφήθηκαν από το σώμα του.
Πρόκειται για το φαινόμενο «fetus in fetu», που όπως αναφέρεται στην Ιατρική επιθεώρηση του Χονγκ Κονγκ, εμφανίζεται μια φορά στις 500.000 γεννήσεις. Στην ιατρική βιβλιογραφία έχουν αναφερθεί λιγότερες από 200 περιπτώσεις.
Το κοριτσάκι γεννήθηκε πάνω από 4 κιλά και οι μάζες στην κοιλιά του θεωρήθηκαν ως καρκινικοί όγκοι. Ωστόσο, αξονικές τομογραφίες και άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις έδειξαν ότι οι δύο μάζες είχαν σπονδυλική στήλη, ομφάλιο λώρο, άκρα και άλλα χαρακτηριστικά εμβρύου 8 – 10 εβδομάδων.
Όταν το μωρό έγινε 14 ημερών, οι δύο μάζες αφαιρέθηκαν για περαιτέρω ανάλυση και προκειμένου να αποκλειστεί πλήρως το ενδεχόμενο τερατογένεσης ή άλλων παθολογικών καταστάσεων. Διαπιστώθηκε ότι πράγματι επρόκειτο για τα δίδυμα αδέλφια της μικρής που δεν κατάφεραν να αναπτυχθούν μετά τη 10η εβδομάδα και απορροφήθηκαν από στο σώμα της.
Το κοριτσάκι ανάρρωσε πλήρως και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ύστερα από δύο περίπου εβδομάδες.
Όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να εξηγήσουν πλήρως την αιτιολογία της περίπτωσης.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας