Στρατούλης: Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της θητείας
«Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της θητείας μας» δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, σημειώνοντας ότι δεν θα αλλάξουν τα κριτήρια για το ΕΚΑΣ, ούτε θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση που προβλεπόταν να αυξηθούν από 1η του έτους.
«Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της θητείας μας» δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, σημειώνοντας ότιδεν θα αλλάξουν τα κριτήρια για το ΕΚΑΣ, ούτε θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση που προβλεπόταν να αυξηθούν από 1η του έτους.
Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο κ. Στρατούλης επανέλαβε ότι θα καταβληθεί κανονικά η 13η σύνταξη σε συνταξιούχους που λαμβάνουν κάτω από 700 ευρώ, ενώ θα επανέλθει η σύνταξη των 360 ευρώ για άπορους υπερήλικες.
Όσον αφορά στα Ταμεία αυτοαπασχολούμενων, ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε πως θα αποποινικοποιηθεί και θα αλλάξει το όριο οφειλών για την απονομή σύνταξης, ενώ παράλληλα θα παραταθεί το καθεστώς των 50 ενσήμων για να έχει κάποιος βιβλιάριο Υγείας.
Ακόμη, ανέφερε πως θα διορθωθεί η σημερινή ρύθμιση που υποχρεώνει άνεργους να συγκεντρώσουν 100 ένσημα κατά τα τελευταία δυο χρόνια πριν λάβουν σύνταξη, ενώ επισήμανε ότι θα επαναπροσληφθούν οι 170 υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν από τα ασφαλιστικά Ταμεία λόγω διαθεσιμότητας, προκειμένου να καλυφθούν κενά στη στελέχωση.
Ως παράδειγμα ανέφερε την κατάσταση στο ΙΚΑ, όπου υπάρχουν μόνο 18 ελεγκτές για την ανασφάλιστη εργασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Εντάσσουν την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442