Χρυσάφι τάζουν στον κάτοχο του σχοινιού που κρεμάστηκε ο Σαντάμ Χουσεΐν
Το σχοινί που χρησιμοποιήθηκε για τον απαγχονισμό του Σαντάμ Χουσεΐν θέλουν να αποκτήσουν πολλοί «συλλέκτες», όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις του ανθρώπου που τώρα το έχει στην κατοχή του. Πρόκειται για Μαουάφακ αλ Ρουμπάι, ο οποίος υπήρξε σύμβολος επί θεμάτων ασφαλείας του Ιράκ.
Το σχοινί που χρησιμοποιήθηκε για τον απαγχονισμό του Σαντάμ Χουσεΐν θέλουν να αποκτήσουν πολλοί «συλλέκτες», όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις του ανθρώπου που τώρα το έχει στην κατοχή του. Πρόκειται για Μαουάφακ αλ Ρουμπάι, ο οποίος υπήρξε σύμβολος επί θεμάτων ασφαλείας του Ιράκ.
Ο ίδιος είχε φωτογραφηθεί με το σχοινί γύρω από ένα μπρούτζινο άγαλμα του άλλοτε ηγέτη του Ιράκ με αποτέλεσμα να προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Όπως αναφέρεται στον δικτυακό τόπο al araby (με έδρα το Λονδίνο) ενδιαφέρον έχουν δείξει επιχειρηματίες από το Κουβέιτ, στο οποίο είχε εισβάλει ο Χουσεΐν στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μια θρησκευτική οργάνωση από το Ιράν και μια εύπορη οικογένεια από το Ισραήλ.
Όσο για την προσφορά, φαίνεται να αγγίζει τα 7 εκατομμύρια δολάρια.
O νυν κάτοχος του σχοινιού δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Independent ότι το κρατά, έως ότου δημιουργηθεί μουσείο για τα προσωπικά είδη του πρώην προέδρου του Ιράκ, αλλά και άλλα αντικείμενα που έχουν να κάνουν με την εποχή του.
O Σαντάμ Χουσεΐν απαγχονίστηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2006.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηράκλειο: Σύλληψη 36χρονου για ενδοοικογενειακή βία μετά από καταγγελία πολίτη
- Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Πότε αναμένεται να κορυφωθεί
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος Κ’)
- Η νέα εξέλιξη για το μέλλον του Αντετοκούνμπο: «Δεν θέλει ομάδα στη Δύση»
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς κινούνται σήμερα μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ο πρωθυπουργός της “αριστείας” θα δώσει συγχωροχάρτι για τις “υπηρεσίες” του κ. Λαζαρίδη στα σκάνδαλα;
- Καρκίνος θυρεοειδούς – από τι εξαρτάται η εξέλιξή του;
- Η ήττα του Ορμπανισμού δείχνει το μέλλον του Μητσοτακισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442