Ο πρώην ΥΠΕΞ Α.Μαρτίνο, υποψήφιος της κεντροδεξιάς για την ιταλική προεδρία
Ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε γνωστό ότι ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι ο Αντόνιο Μαρτίνο, πρώην υπουργός εξωτερικών σε κυβέρνησή του.
Ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε γνωστό ότι ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι ο Αντόνιο Μαρτίνο, πρώην υπουργός εξωτερικών σε κυβέρνησή του.
Ο 73χρονος Μαρτίνο δίδαξε επί σειρά ετών οικονομικά στο πανεπιστήμιο Luiss της Ρώμης και συμμετείχε στην ίδρυση της Forza Italia με τον Μπερλουσκόνι.
Από το 1994 μέχρι το 1995 διετέλεσε υπουργός Eξωτερικών, στην πρώτη κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, ενώ από το 2001 μέχρι το 2006 διετέλεσε υπουργός Άμυνας, στην δεύτερη κυβέρνηση του Καβαλιέρε.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, νωρίτερα, είχε συναντήσει τον υπουργό Eσωτερικών της κυβέρνησης Ρέντσι, Αντζελίνο Αλφάνο, ηγέτη του κόμματος Νέα Κεντροδεξιά.
O Αλφάνο δήλωσε ότι η Forza Italia και η Νέα Κεντροδεξιά θα επιλέξουν μαζί τον νέο Πρόεδρο, σε συνεργασία, κατά προτίμηση, με το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι.
Η έναρξη των ψηφοφοριών για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ορισθεί για τις 29 Ιανουαρίου.
Οι σχολιαστές τονίζουν, πάντως, ότι μέχρι την έναρξη των ψηφοφοριών πρόκειται να γίνει αναφορά σε σειρά άλλων υποψηφίων, ενώ ο νέος Πρόεδρος αναμένεται να προκύψει από πιθανό συμβιβασμό ανάμεσα στην κεντροδεξιά και κεντροαριστερή συμμαχία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επίδομα Παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται – Η ημερομηνία και τα ποσά ανά παιδί
- Τα ευχολόγια περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου από την ΕΕ προς το Ιράν – Κουβέντα για ΗΠΑ και Ισραήλ
- Σημαντικός ο ρόλος των εθελοντών στην πολιτική προστασία
- Τα τρία «μέτωπα» του ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές και το «σφυροκόπημα» του Ανδρουλάκη προς τον Μητσοτάκη
- «Λα Χέφα»: Η σύζυγος του δολοφονημένου βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο και οι γυναίκες στο επίκεντρο των καρτέλ
- Καραλής: «Μου δίνει τεράστια δύναμη ο πατέρας μου και ο κόσμος, ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχω κάνει» (vid)
- +100 Υποτροφίες απο την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2026-2027
- Κύπρος: Κλειστά σχολεία στο Ακρωτήρι και οδηγίες για τα καταφύγια – Τι λένε οι Βρετανοί για το χτύπημα στη βάση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442