Κανονικά η λειτουργία των κλινικών του ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Αναστέλλεται τελικά η απόφαση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για κατάργηση των κλινικών του ΕΣΥ, μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, για την επίλυση του ζητήματος. Η απόφαση του Δημήτρη Λαζόπουλου είχε προκαλέσει αναστάστωση στους γιατρούς του νοσοκομείου και στην τοπική κοινωνία.
Αναστέλλεται τελικά η απόφαση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για κατάργηση των κλινικών του ΕΣΥ, μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, για την επίλυση του ζητήματος. Η απόφαση του Δημήτρη Λαζόπουλου είχε προκαλέσει αναστάστωση στους γιατρούς του νοσοκομείου και στην τοπική κοινωνία.
Μετά από παρέμβαση, τόσο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, όσο και της ΟΕΝΓΕ, προς τον υπουργό Υγείας, την Τρίτη 13 Ιανουαρίου ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι «ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης εντέλεται να αναστείλει πάραυτα κάθε διαδικασία κατάργησης των κλινικών του ΕΣΥ του ιδρύματος».
Χθες, τελικά, ο κ. Λαζόπουλος έλαβε και εγγράφως την εντολή αναστολής της διαδικασίας υπογεγραμμένη από τον διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Σύμφωνα μ’ αυτήν η διοικήση του νοσοκομείου υποχρεώνεται να συνεχίσει την λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος με την υπάρχουσα δομή, μέχρι να λυθούν τα νομικά προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του Οργανισμού του νοσοκομείου.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Πρωινός καφές: Λειτουργεί ως «ασπίδα» του εγκεφάλου μας;
- Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Ταϊβάν
- Έρχονται παρεμβάσεις στα πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις
- Συνταγή: Μπέργκερ γαλοπούλας αλά ελληνικά
- Δασμοί, διχασμός, δημοσκοπήσεις: Ομιλία Τραμπ στο Καπιτώλιο για την Κατάσταση της Ένωσης εν μέσω αμφισβήτησης
- Τραγωδία στην Ινδία: 7 νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους
- Μύθος ή αλήθεια: Υπάρχουν τελικά τα δάκρυα χαράς;
- Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη και τοπικές βροχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442