Παπαδημούλης: Αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνουμε εντός του ευρώ
«Φτάνει με την κινδυνολογία. Αν κερδίσουμε θα παραμείνουμε εντός του ευρώ» είναι ο τίτλος της συνέντευξης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, στην ιταλική εφημερίδα La Stampa. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τάσσεται κατά της ΕΕ. Είμαστε εχθροί της λιτότητας και είμαστε, συγχρόνως, μια ευρωπαϊκού προσανατολισμού αριστερή πολιτική δύναμη», τονίζει και προσθέτει ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση οι πιθανότητες να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, είναι μηδενικές».
«Φτάνει με την κινδυνολογία. Αν κερδίσουμε θα παραμείνουμε εντός του ευρώ» είναι ο τίτλος της συνέντευξης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τάσσεται κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαστε εχθροί της λιτότητας και είμαστε, συγχρόνως, μια ευρωπαϊκού προσανατολισμού αριστερή πολιτική δύναμη», τονίζει ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος προσθέτει ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση οι πιθανότητες να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, είναι μηδενικές».
«Θέλουμε να κερδίσουμε και να καταβάλουμε προσπάθειες για την οικοδόμηση, σε συνολικό επίπεδο της ηπείρου μας, της πιο δυνατής συμμαχίας η οποία μπορεί να συσταθεί, για να αλλάξει η Ευρώπη. Πρέπει να σταματήσει να εφαρμόζεται η αποκλειστική συνταγή της λιτότητας, πρέπει να βελτιωθεί η οικονομία, επιστρέφοντας στις αξίες συνοχής και αλληλεγγύης οι οποίες βρίσκονται μέσα στις Συνθήκες, αλλά όχι στις πολιτικές, υπερβολικά φιλελεύθερες, οι οποίες έχουν ταχθεί μόνο στην εξυπηρέτηση του γερμανικού συμφέροντος», προσθέτει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο, μια δημοκρατική κυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κυβερνάται από την τρόικα, όπως είναι και απαράδεκτο να υπάρχουν απειλές της κυρίας Μέρκελ σχετικά με το πώς οι Έλληνες πρέπει ή δεν πρέπει να ψηφίσουν. Αυτές οι παρεμβάσεις είναι απαράδεκτες», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την ευκαιρία
- Γιορτή σήμερα 21 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]
- Χέιζ-Ντέιβις: «Eίναι ομάδα του Λεσόρ και του Ναν, έκανα ό,τι μπορούσα»
- Λειψία – Χοφενχάιμ 5-0: Παράσταση για ένα ρόλο
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού (pic)
- Εντάσεις μεταξύ των συμμάχων στον πόλεμο κατά του Ιράν
- Αταμάν: «Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)









![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-128x85.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442