Δεύτερος εμπρησμός τεμένους σε πέντε ημέρες στη Σουηδία
Δεύτερη πυρκαγιά σε διάστημα πέντε ημερών εκδηλώθηκε τη νύχτα της Κυριακής σε μουσουλμανικό τέμενος στη Σουηδία και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία οφείλεται εμπρησμό. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τέμενος που βρίσκεται στο ισόγειο κτιρίου στο Εσλέβ και κατασβέστηκε πριν επεκταθεί. Περιορισμένες οι ζημιές από τη φωτιά.
Δεύτερη πυρκαγιά σε διάστημα πέντε ημερών εκδηλώθηκε τη νύχτα της Κυριακής σε μουσουλμανικό τέμενος στη Σουηδία και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία οφείλεται εμπρησμό.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τέμενος που βρίσκεται στο ισόγειο κτιρίου στο Εσλέβ και κατασβέστηκε πριν επεκταθεί. Περιορισμένες οι ζημιές από τη φωτιά.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να εξακριβώσει τα αίτια της πυρκαγιάς, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εμπρησμό.
Την Πέμπτη, ανήμερα των Χριστουγέννων, πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν στη φωτιά που ξέσπασε σε τέμενος στο ισόγειο κτιρίου της Εσκιλστούνα, 400 χιλιόμετρα βορειότερα του Εσλεβ.
Η αστυνομία αναφέρθηκε αρχικά στην ρίψη φλεγόμενου αντικειμένου στο εσωτερικό του τεμένους την ώρα κατά την οποία 70 άτομα ήταν συγκεντρωμένα για να προσευχηθούν, ωστόσο στη συνέχεια εξέφρασε αμφιβολίες καθώς δεν βρήκε μάρτυρες για να το επιβεβαιώσουν.
Σε μία χώρα όπου η ακροδεξιά, οι Δημοκράτες της Σουηδίας, αναδείχθηκε τρίτη πολιτική δύναμη στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, οι έρευνες για παρελθούσες πράξεις μίσους εναντίον τζαμιών δεν έχουν σημειώσει πρόοδο.
Κανείς δεν είδε ποιος έριξε πόδια γουρουνιών μέσα από παράθυρο μουσουλμανικού τεμένους σε προάστιο της Στοκχόλμης τον Νοέμβριο του 2013, ούτε ποιος ζωγράφισε αγκυλωτούς σταυρούς σε τέμενος της Στοκχόλμης δύο μήνες αργότερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γιασέρ Αμπού Σαμπάμπ: Νεκρός ο ηγέτης ένοπλης συμμορίας που υποστήριζε το Ισραήλ στη Γάζα
- Εξωσωματική γονιμοποίηση: Λουίζ και Άλαστερ, τα πρώτα από τα 13 εκατ. παιδιά του σωλήνα στον κόσμο
- Επιτέλους, σοβαρευτείτε ή στην τελική «βουλώστε το»!
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Fox News: «Ο Ντόντσιτς ζήτησε από τους Λέικερς τον Αντετοκούνμπο»
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442