Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Φανατικός μπήκε σε αστυνομικό τμήμα της Γαλλίας για να σκοτώσει

Φανατικός μπήκε σε αστυνομικό τμήμα της Γαλλίας για να σκοτώσει

Γάλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που εισέβαλε το απόγευμα του Σαββάτου σε αστυνομικό τμήμα του Ζουέ-λε-Τουρ (κεντρική Γαλλία) οπλισμένος με μαχαίρι και τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος».  Σύμφωνα με πηγή της έρευνας, η επίθεση παραπέμπει στο είδος της δράσης που το Ισλαμικό Κράτος.

Γάλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που εισέβαλε το απόγευμα του Σαββάτου σε αστυνομικό τμήμα του Ζουέ-λε-Τουρ (κεντρική Γαλλία) οπλισμένος με μαχαίρι και τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με πηγή της έρευνας, η επίθεση παραπέμπει στο είδος της δράσης που το Ισλαμικό Κράτος προτρέπει να υιοθετήσουν οι τζιχαντιστές που δεν μπορούν να φθάσουν στη «γη του ιερού πολέμου», πραγματοποιώντας επιθέσεις κατά των «απίστων» αστυνομικών ή πολιτών.

Ο δράστης της επίθεσης είναι Γάλλος, καταγόμενος από το Μπουρούντι, γεννημένος το 1994 και γνωστός στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα.

Αν και ο ίδιος δεν ήταν γνωστός στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας, ο αδελφός του είναι καταχωρημένος από τις γαλλικές υπηρεσίες ως πρόσωπο με ακραίες ισλαμιστικές θέσεις, που επεδίωξε να πάει στη Συρία, σύμφωνα με πηγές της έρευνας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο