Δεν πάει στην Επιτροπή Θεσμών ο Π.Μπαλτάκος για Energa και Hellas Power
Απερρίφθη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί σε ακρόαση ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ, Γιώργος Αντωνόπουλος, μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής του, σύμφωνα με την οποία ο πρώην γγ της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος συμμετείχε σε προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού με τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ενέργειας Energa και Hellas Power.
Απερρίφθη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί σε ακρόαση ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ, Γιώργος Αντωνόπουλος, μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής του, σύμφωνα με την οποία ο πρώην γγ της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος συμμετείχε σε προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού με τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ενέργειας Energa και Hellas Power.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κληθεί και ο Τάκης Μπαλτάκος σε ακρόαση, αλλά και πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ, Τάσος Γκαρής.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Βούτσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θανάσης Πετράκος και Παναγιώτης Λαφαζάνης) είπαν ότι υπάρχει μείζον θέμα δημοσίου συμφέροντος, διότι ο κ. Μπαλτάκος, βάσει όσων αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αντωνόπουλος, επιχείρησε εξωδικαστικό συμβιβασμό για μια πολύ σοβαρή υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου.
Από την πλευρά της ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με το αίτημα, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί την εμπλοκή του ονόματος του κ. Μπαλτάκου που σήμερα ενεργεί ως δικηγόρος και όχι ως γραμματέας της κυβέρνησης, «θέση στην οποία βρέθηκε, κακή τη μοίρα».
Αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Αναστάσιος Νεράντζης δήλωσε ότι διαφωνεί με το αίτημα, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια ποινική διαδικασία και άρα η επιτροπή δεν δικαιούται να ασχοληθεί με το θέμα.
Ο Απόστολος Κακλαμάνης είπε ότι σε αυτή τη φάση η Επιτροπή Θεσμών δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με το θέμα.
Επισήμανε, όμως, πως αν αποδειχθεί ότι ο κ. Μπαλτάκος ενεπλάκη στην υπόθεση, ενώ είχε την ιδιότητα του γραμματέα της κυβέρνησης, τότε υπάρχει θέμα που η Επιτροπή Θεσμών θα πρέπει οπωσδήποτε να ερευνήσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η καλημέρα της τελευταίας εβδομάδας του χρόνου
- Η Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση παύει να προβάλλεται, αγρότες που δεν υποκύπτουν διαβάλλονται, το Μαξίμου άρχισε να πανικοβάλλεται
- Μείνε fit και στις γιορτές: Η προπόνηση που κάνει τη διαφορά
- Τραγωδία στην Ινδονησία: 16 νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας
- Μπαράζ ελέγχων ξεκινά η Εφορία για επιστροφές ΦΠΑ – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο
- Συνταγές: Δύο σούπες για το κρύο του χειμώνα
- Αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας – Εντοπίστηκε γυναίκα με ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ
- Τουρκία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες σε μάχη με τζιχαντιστές του ΙΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442