Ευνοϊκή ρύθμιση για τα δάνεια 97.000 δικαιούχων του ΟΕΚ
Ευνοϊκή ρύθμιση που θα επιτρέψει σε δανειολήπτες προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας να μειώσουν τη δόση του δανείου τους ώς και 90% προωθεί η διοίκηση του ΟΑΕΔ. Η νέα ρύθμιση τέθηκε σε ισχύ με βάση το άρθρο 55 του Ν. 4053/2014 με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους δανειολήπτες της συγκεκριμένης κατηγορίας να προσέλθουν στις τράπεζες από τις οποίες έχουν λάβει το δάνειο και να υποβάλουν αίτηση για τη ρύθμισή του.
Ευνοϊκή ρύθμιση που θα επιτρέψει σε δανειολήπτες προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας να μειώσουν τη δόση του δανείου τους ώς και κατά 90% προωθεί η διοίκηση του ΟΑΕΔ.
Η νέα ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ τέθηκε σε ισχύ με βάση το άρθρο 55 του Ν. 4053/2014, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους δανειολήπτες της συγκεκριμένης κατηγορίας να προσέλθουν στις τράπεζες από τις οποίες έχουν λάβει το δάνειο και να υποβάλουν αίτηση για τη ρύθμισή του. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μειώσουν τη δόση του δανείου τους από 40% έως και 90%.
Με τον νέο νόμο, οι δανειολήπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν τη χρονική επιμήκυνση των δανείων και καλύτερους όρους αποπληρωμής χωρίς να χάσουν την επιδότηση του επιτοκίου από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Θεόδωρο Αμπατζόγλου, με την εν λόγω ρύθμιση ικανοποιείται ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των δικαιούχων να έχουν το δικαίωμα προσαρμογής των δόσεών τους για τα συγκεκριμένα δάνεια.
Τα τελευταία δάνεια από τον ΟΕΚ χορηγήθηκαν το 2011 (στη συνέχεια ο Οργανισμός καταργήθηκε) και καθολικός διάδοχος για αυτά έγινε ο ΟΑΕΔ.
Τα εν λόγω δάνεια ήταν 15ετούς διάρκειας, χορηγούμενα από συμβεβλημένες με τον ΟΕΚ τράπεζες, με επιδότηση επιτοκίου από τον Οργανισμό για τα πρώτα 9 έτη. Είναι συνδεδεμένα με το επιτόκιο της ΕΚΤ (0,5% σήμερα) και δεν υπερβαίνουν το 3%. Το επιτόκιο δε είναι επιδοτούμενο σε ποσοστό από 40% μέχρι και 100%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τιμοτέ Σαλαμέ: «Ήμασταν μαζί τρία χρόνια, με παράτησε για τη Τζένερ» ισχυρίζεται πορνοστάρ
- Σκύλος: Με ποιον τρόπο μας του μαθαίνουμε να αντιδρά έντονα
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο μέλη σπείρας που ρήμαζαν καταστήματα και λήστευαν υπό την απειλή μαχαιριού
- Google Strikes Deals to Secure Data Center Power
- Βέροια: 7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο
- Ντουράντ και Γιόκιτς καθάρισαν για Χιούστον και Ντένβερ – Τα αποτελέσματα του NBA (vids)
- Βρέθηκε η ανήλικη Θεοδώρα που αγνοούταν για 111 ημέρες
- Ουκρανικές επιθέσεις με 300 drones εναντίον ρωσικού εδάφους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442