Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Οι «σκληροί» της Αλ Κάιντα ετοίμαζαν χτύπημα στην Δύση

ΗΠΑ: Οι «σκληροί» της Αλ Κάιντα ετοίμαζαν χτύπημα στην Δύση

Αποφασιστικής σημασίας πλήγματα κατά της «Χορασάν», ενός μικρού αλλά σκληραγωγημένου κλάδου της Αλ Κάιντα, ισχυρίζονται ότι πέτυχαν οι δυνάμεις που συμμετέχουν στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα μάλιστα με όσα είπε ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, η οργάνωση σχεδίαζε χτυπήματα σε Ευρώπη ή ΗΠΑ, ενώ στο πλευρό της βρίσκεται και Γάλλος κατασκευαστής βομβών.

Αποφασιστικής σημασίας πλήγματα κατά της «Χορασάν», ενός μικρού αλλά σκληραγωγημένου κλάδου της Αλ Κάιντα, ισχυρίζονται ότι πέτυχαν οι δυνάμεις που συμμετέχουν στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα είπε ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, η οργάνωση σχεδίαζε χτυπήματα σε Ευρώπη ή ΗΠΑ.

H ομάδα «Χορασάν», αναπτύχθηκε και σκληραγωγήθηκε στις μάχες στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε να μάχεται το καθεστώς Άσαντ κοντά στο Χαλέπι της Συρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής διοίκησης, πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές κατά εγκαταστάσεων της «Χορασάν» σε πέντε διαφορετικά σημεία. Όλες οι επιδρομές έγιναν επί συριακού εδάφους.

Κατά τους αμερικανούς, οι επιθέσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν οχήματα των ανταρτών, οπλισμός, καθώς και βάση κατασκευής βομβών.

Ένας από τους στόχους των επιδρομών ήταν ο γάλλος Νταβίντ Νταούντ Ντριζόν, ένας άνδρας που ασπάστηκε το Ισλάμ και ανέλαβε να κατασκευάζει βόμβες για την «Χορασάν».

Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ντριζόν σκοτώθηκε, ωστόσο, η ανώτερη διοίκηση δεν το έχει επιβεβαιώσει.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε πραγματοποιηθεί μία ακόμα επιχείρηση κατά της συγκεκριμένης ομάδας με βασικό στόχο να εξοντωθεί ο αρχηγός της. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε εφικτό.

Στη Δαμασκό, ο Στρατός, με τη βοήθεια των πολιτοφυλάκων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση Άσαντ, ανακατέλαβε τις εγκαταστάσεις στο κοίτασμα φυσικού αερίου του Σάαρ στην επαρχία Χομς. Το κοίτασμα είχε πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης των τζιχαντιστών εναντίον του Σάαρ είχαν σκοτωθεί την περασμένη εβδομάδα τουλάχιστον 30 στρατιώτες του καθεστώτος και φρουροί ασφαλείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο