Στους ανεξάρτητους βουλευτές το ενδιαφέρον για την ψήφο εμπιστοσύνης
Με δεδομένη τη στήριξη των 154 βουλευτών, που συγκροτούν την κοινοβουλευτική δύναμη των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, το ενδιαφέρον στην υπόθεση της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση στρέφεται στους ανεξάρτητους βουλευτές. Λίγοι είναι αυτοί που έχουν διευκρινίσει τι προτίθενται να πράξουν και δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση στο σύνολό τους.
Άλλωστε από τα «ναι» βουλευτών που βρίσκονται στην αντιπολίτευση εξαρτάται η επικοινωνιακή επιτυχία της πρωτοβουλίας του Αντ.Σαμαρά και του Ευ.Βενιζέλου. Ήδη, πριν από την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση πέτυχε τον βασικό της στόχο, να συσπειρώσει βουλευτές και υπουργούς. Η αίσθηση αυτή αναμένεται να ενισχυθεί στη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης, κι έτσι μένει να φανεί εάν η κυβέρνηση θα μπορέσει να σημειώσει έναν ακόμη «πόντο» στο επικοινωνιακό πεδίο.
Λίγοι είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές που έχουν διευκρινίσει τι προτίθενται να πράξουν και δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση στο σύνολό τους.
Όπως σημειώνουν Τα Νέα, ο αριθμός εκείνων που ετοιμάζονται να καταψηφίσουν δεν φαίνεται να κλειδώνει στους 146 βουλευτές (το σύνολο δηλαδή των βουλευτών της αντιπολίτευσης).
Σύμφωνα με το σκεπτικό του, με μία τέτοια κίνηση μπαίνει φρένο στην εκλογολογία και τα διαλυτικά φαινόμενα που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό. «Δεν ανήκω σε καμία κυβερνητική πλειοψηφία, είμαι ανεξάρτητος βουλευτής» είχε ξεκαθαρίσει ωστόσο ήδη από εκείνη την ημέρα το alter ego του Ανδρέα Λοβέρδου στην κίνηση Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.
Την ίδια ώρα άγνωστο παραμένει τι θα πράξει ο Κώστας Γιοβανόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής σε συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό στο Εντευκτήριο της Βουλής την ημέρα του αγιασμού, του έδωσε συγχαρητήρια για το δημόσιο σύστημα υγείας –μετά την πρόσφατη εμπειρία που είχε συγγενικό του πρόσωπο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Αστέρας του Χάρι Πότερ πήγε να βοηθήσει γυναίκα που έκλαιγε στον δρόμο και «έφαγε» κουτουλιά
- Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Μια έρευνα έχει τις απαντήσεις
- Θα καταφέρει η «Ενεργή Μάχη» να κερδίσει το στοίχημα της πρόληψης των πυρκαγιών;
- Ο αναθεωρητισμός Τραμπ και οι τρεις επιλογές της Ευρώπης
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Η σύζυγός του κατέθεσε επιστολή στήριξης παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
- Στέγαση: Ανάκαμψη με ανισορροπίες
- H νέα παγκόσμια έκρηξη του… αστροτουρισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442