Τέσσερις εβδομάδες πτώσης συμπλήρωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών
Νέες απώλειες κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά την Παρασκευή, συμπληρώνοντας τέσσερις συνεχείς εβδομάδες πτώσης, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικές απώλειες 12,31%. O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 1.050 μονάδων και έκλεισε στις 1.049,73 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,84%.
Νέες απώλειες κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά την Παρασκευή, συμπληρώνοντας τέσσερις συνεχείς εβδομάδες πτώσης, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικές απώλειες 12,31%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 1.050 μονάδων και έκλεισε στις 1.049,73 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,84%.
Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε κάτω από την κρίσιμη στήριξη των 1.040 μονάδων καταγράφοντας κατώτερη τιμή στις 1.037,54 μονάδες, όταν σημείωνε απώλειες έως και 1,99%.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 3,38%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση σε ποσοστό 9,71%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 110,80 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,85%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,50%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+2,46%), της Ιντραλότ (+2,00%), του ΟΛΠ (+1,85%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,59%), της ΕΧΑΕ (+1,37%), και της ΔΕΗ (+1,13%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-6,57%), της ΜΕΤΚΑ (-3,03%), της Eurobank Properties (-2,23%), των ΕΛΠΕ (-1,84%), της Motor Oil (-1,41%), της ΕΥΔΑΠ (-1,16%), του ΟΠΑΠ (-1,09%) και της Folli Follie (-1,09%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+2,46%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,17%) και των Ασφαλειών (+0,71%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χημικών (-2,89%), των Τραπεζών (-2,08%), του Πετρελαίου (-1,62%) και των Ταξιδιών (-1,14%).
Ανοδικά κινήθηκαν 50 μετοχές, 67 πτωτικά και 24 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Βαρβαρέσος +20,00%, ΑΧΟΝ Συμμετοχών +19,64%, ΝΕΛ +19,35%, Altec +19,05% και Dionic +12,86%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ATTI-KAT -20,00%, Μπουτάρης (κ) -20,00%, Compucon -19,51%, ΣΙΔΜΑ -13,78% και Attica Συμμετοχών -11,82%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Όταν ο Tζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε στη Neverland του Μάικλ Τζάκσον
- Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία μετά το σοκ στη Μέση Ανατολή;
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
- Hampstead hoax: Κατήγγειλαν τον πατέρα τους για παιδοφιλία αλλά ήταν ψέμα – Η υπόθεση που δίχασε το διαδίκτυο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ
- Όχι άλλο πόλεμο! Όταν η πολεμική ειδησεογραφία μάς κάνει τα νεύρα κουρέλια
- Νέες απειλές Τραμπ: «Θα καταστραφεί όποιο πλοίο πλησιάσει»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442