
ΕΛΓΕΚΑ: Στην Papaellinas Ltd το 40% της κυπριακής θυγατρικής Diakinisis
H ΕΛΓΕΚΑ ανακοίνωσε ότι χθες υπεγράφη συμφωνητικό μεταξύ των θυγατρικών της, Diakinisis Logistics Services (CY) Ltd και Elgeka Cyprus Ltd και της εταιρίας C.A. Papaellinas Ltd, ώστε η τελευταία να αποκτήσει το 40% της Diakinisis Logistics Services (CY) Ltd, 100% θυγατρική της Elgeka Cyprus Ltd, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών 3rd Party Logistics στην […]
H ΕΛΓΕΚΑ ανακοίνωσε ότι χθες υπεγράφη συμφωνητικό μεταξύ των θυγατρικών της, Diakinisis Logistics Services (CY) Ltd και Elgeka Cyprus Ltd και της εταιρίας C.A. Papaellinas Ltd, ώστε η τελευταία να αποκτήσει το 40% της Diakinisis Logistics Services (CY) Ltd, 100% θυγατρική της Elgeka Cyprus Ltd, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών 3rd Party Logistics στην Κύπρο.
Συγκεκριμένα, με βάση τη συμφωνία η C.A. Papaellinas Ltd απέκτησε το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της Diakinisis Logistics Services (CY) Ltd με την έκδοση 200 νέων συνήθων μετοχών επ’ ονόματί της, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ έκαστη υπέρ το άρτιο (at premium), με τιμή αγοράς το ποσό των 207.691,56 ευρώ, ενώ η τελευταία ενέγραψε το ποσό των 207.491,56 ευρώ στο share premium account της, μετά από παραίτηση της Elgeka Cyprus Ltd από το δικαίωμα προτίμησης για την απόκτηση των νέων μετοχών.
Κατόπιν των ανωτέρω, το νέο μετοχικό κεφάλαιο της Diakinisis Logistics Services (CY) Ltd ανέρχεται συνολικά σε 500 ευρώ διαιρούμενο σε 500 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας 1 ευρώ έκαστη, το δε εγγεγραμμένο ποσό υπέρ το άρτιο (at premium) στο share premium account αυτής ανέρχεται συνολικά σε 937.191,56 ευρώ, ενώ στη νέα μετοχική της σύνθεση συμμετέχουν εφεξής οι εταιρίες Elgeka Cyprus Ltd και C.A. Papaellinas Ltd με ποσοστά συμμετοχής 60% και 40% αντίστοιχα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρία C.A. Papaellinas Ltd, με εργατικό δυναμικό 400 ατόμων, αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς οργανισμούς στην Κύπρο όντας πρωτοπόρος στην εισαγωγή και διανομή καταναλωτικών, καλλυντικών, χαρτικών και φαρμακευτικών προϊόντων, όπως και προϊόντων φυσικής διατροφής.
Στρατηγική επιδίωξη του νεοσύστατου μετοχικού σχήματος, σύμφωνα με την ΕΛΓΕΚΑ είναι η εκμετάλλευση του know-how του ομίλου της στον τομέα παροχής 3PL υπηρεσιών, όπως αυτό τεκμαίρεται από τη συμμετοχή του στην Νο 1 εταιρία του κλάδου στη Ελλάδα, ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε., σε συνδυασμό με την ηγετική τοπική παρουσία της C.A. Papaellinas Ltd, η οποία έχει ως στόχο τη δημιουργία του νέου market leader στην αγορά 3PL υπηρεσιών στην Κύπρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ευρώπη: Δεύτερη από το τέλος η Ελλάδα στους πραγματικούς μισθούς – Οι προβλέψεις για το 2026
- Ο Ντανιέλ Μπενσαΐντ και η επιμονή ότι πολιτική σημαίνει ανατροπή
- Τι ισχύει με το συμβόλαιο του Κλοπ – Μπορεί να επιστρέψει στους πάγκους;
- Σοβαρές ζημιές από τη έντονη κακοκαιρία σε πολυκατοικία στον Άλιμο – Κατέρρευσε μάντρα
- Mick Abrahams – Πέθανε ο (αρχικός) κιθαρίστας των Jethro Tull σε ηλικία 82 ετών
- Ο Μητροπολίτης Κοζάνης «ξαναχτυπά»: Στο στόχαστρο όσοι υιοθετούν ζώα και τα ρούχα των κοριτσιών
- Διασώθηκαν 13 μετανάστες νότια των Καλών Λιμένων – Έρευνες για τον εντοπισμό ενός ανήλικου
- Mάνατζερ Σαλάχ: «Αυτές είναι οι δύο επιλογές για το μέλλον του…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)














































![Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [Φωτογραφίες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Capture-174-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442