Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάσθηκε ο γαμπρός του Οσάμα Μπιν Λάντεν
O γαμπρός του Οσάμα Μπιν Λάντεν και πρώην εκπρόσωπος της Αλ Κάιντα, ο Σουλεϊμάν Αμπού Γάιτ, καταδικάστηκε την Τρίτη από δικαστήριο της Νέας Υόρκης σε ισόβια κάθειρξη. Ήταν αυτός που μίλησε εκ μέρους της Αλ Κάιντα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
O γαμπρός του Οσάμα Μπιν Λάντεν και πρώην εκπρόσωπος της Αλ Κάιντα, ο Σουλεϊμάν Αμπού Γάιτ, καταδικάστηκε την Τρίτη από δικαστήριο της Νέας Υόρκης σε ισόβια κάθειρξη. Ήταν αυτός που μίλησε εκ μέρους της Αλ Κάιντα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Ο πρώην ιμάμης, ηλικίας 48 ετών, είχε συλληφθεί πέρυσι στην Ιορδανία και μεταφέρθηκε σε αμερικανικό έδαφος. Είναι το υψηλότερα ιστάμενο μέλος της Αλ Κάιντα που αντιμετώπισε τη Δικαιοσύνη επί αμερικανικού εδάφους.
Τον περασμένο Μάρτιο δικαστήριο ενόρκων της Νέας Υόρκης τον έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες που τον βάρυναν, ιδίως της συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία αμερικανών πολιτών και την παροχή υποστήριξης σε τρομοκράτες.
Προτού μάθει την ποινή του, στην αίθουσα του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν, ο ίδιος επισήμανε μέσω μεταφραστή -μίλαγε στα αραβικά- ότι δεν θα τον κρίνει παρά μόνο ο Αλλάχ.
«Σήμερα την ώρα που έχετε την πρόθεση να με θάψετε ζωντανό, θα απελευθερώσετε τα χέρια χιλιάδων μουσουλμάνων και εκείνοι θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των ελεύθερων ανδρών» προσέθεσε ο ίδιος.
Ο δικαστής Λούις Κάπλαν υπογράμμισε προτού ανακοινώσει την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη ότι ο Αμπού Γάιτ δεν επέδειξε ποτέ την παραμικρή μεταμέλεια ή ενδοιασμό μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
«Συνεχίζετε να απειλείτε» προσέθεσε ο δικαστής.
Ο Σουλεϊμάν Αμπού Γάιτ είναι ο σημαντικότερος αξιωματούχος της Αλ Κάιντα που δικάστηκε ποτέ από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ.
Οι δικηγόροι του είχαν μάταια ζητήσει την επιβολή της ανώτατης ποινής των 15 ετών κάθειρξης υποστηρίζοντας κυρίως ότι είχε εκτίσει 11ετή κάθειρξη στο Ιράν, αφού εγκατέλειψε το Αφγανιστάν το 2002.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Διατροφή: Μπορούμε να απολαύσουμε και πάλι το φαγητό;
- Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και αφρικανική σκόνη σε νότια και δυτικά – Πέφτει η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πώς τα διαζύγια και οι singles ανεβάζουν τα ενοίκια – Η νέα πραγματικότητα της στέγης
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας παίρνει «σάρκα και οστά» με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Το θαύμα που ξαναχτίζεται σε 3D
- Αυτό που διαβάζουν οι άνδρες: Η επιστήμη ξέρει τι βιβλία τους αρέσουν
- ΕΡΓΑΝΗ: Το 2025 έκλεισε με βροχή απολύσεων – Τι μας περιμένει το 2026
- Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Το επώδυνο μυστικό της Μέριλ Στριπ και η επιστροφή – «Έπαθα μετατραυματικό στρες»
- Τι προσδοκά η ελληνική πλευρά από το ταξίδι Μητσοτάκη στην Άγκυρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442