«Εμείς συνεχίζουμε» λέει ο πρόεδρος της Καταλονίας
Η διαδικασία προς την ανεξαρτησία της Καταλονίας «συνεχίζεται» και φαίνεται να «ενισχύεται» παρά τη νίκη του «όχι» στο δημοψήφισμα της Σκωτίας, δηλώνει ο πρόεδρος της Καταλονίας Αρτούρ Μας, ο οποίος παραμένει αποφασισμένος να προχωρήσει με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στις 9 Νοεμβρίου παρά την αντίθεση της Μαδρίτης.
Η διαδικασία προς την ανεξαρτησία της Καταλονίας «συνεχίζεται» και φαίνεται να «ενισχύεται» παρά τη νίκη του «όχι» στο δημοψήφισμα της Σκωτίας, δηλώνει ο πρόεδρος της Καταλονίας Αρτούρ Μας, ο οποίος παραμένει αποφασισμένος να προχωρήσει με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στις 9 Νοεμβρίου παρά την αντίθεση της Μαδρίτης.
Η Σκωτία, στην περίπτωση της οποίας η βρετανική κυβέρνηση είχε δώσει άδεια για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, έστειλε «ένα δυνατό μήνυμα, ένα ισχυρό και ξεκάθαρα θετικό μήνυμα» κινητοποιούμενη να ψηφίσει, δήλωσε ο Μας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βαρκελώνη.
«Η διαδικασία στην Καταλονία συνεχίζεται […] ενισχύεται, διότι βλέπουμε πώς μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατάφερε να καταλήξει σε μια συμφωνία για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αυτού» σημείωσε ο Καταλανός πρόεδρος.
«Το λέω διότι αν κάποιος πιστεύει ότι η νίκη του ‘όχι’ στη Σκωτία μπορεί να ρίξει μια σκιά στη διαδικασία στην Καταλονία, πλανάται. Αυτό που είδαμε στη Σκωτία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο μοναδικός τρόπος να επιλύονται οι διαφορές και οι αντιπαραθέσεις» συνέχισε.
«Αν είχε κερδίσει το ‘ναι’, οι συνέπειες του δημοψηφίσματος αυτού σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα ήταν πιο προφανείς. Δεν είχαμε το προηγούμενο αυτό με τη Σκωτία, ίσως το πρώτο παράδειγμα να είναι η Καταλονία» σημείωσε ο Μας.
Την Παρασκευή το Κοινοβούλιο της Καταλονίας, όπου οι δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής διαθέτουν την πλειοψηφία, ψήφισε υπέρ του νόμου που επιτρέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την 9η Νοεμβρίου, παρακάμπτοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση της Μαδρίτης.
Όμως η ισπανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να περάσει στην αντεπίθεση προσφεύγοντας στο Συνταγματικό Δικαστήριο εναντίον του νόμου, το οποίο αναμένεται να τη δικαιώσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την ευκαιρία
- Γιορτή σήμερα 21 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]
- Χέιζ-Ντέιβις: «Eίναι ομάδα του Λεσόρ και του Ναν, έκανα ό,τι μπορούσα»
- Λειψία – Χοφενχάιμ 5-0: Παράσταση για ένα ρόλο
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού (pic)
- Εντάσεις μεταξύ των συμμάχων στον πόλεμο κατά του Ιράν
- Αταμάν: «Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)









![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-128x85.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442