«Ινσταντανέ»: To Instagram «όχημα» για τους φωτογράφους
Όλα ξεκίνησαν από μια συζήτηση γύρω από την ποιότητα της φωτογραφίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Γκαλερί Ζουμπουλάκη συγκέντρωσε ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, κυρίως από το Instagram, τις οποίες θα παρουσιάσει από 25 Σεπτεμβρίου έως 18 Οκτωβρίου, στην έκθεση με τίτλο «Ινσταντανέ». Η έκθεση θα ρίξει «φως» στη λογική των φωτογράφων. Σημασία έχει πώς αντιλαμβόνονται την […]

Η έκθεση θα ρίξει «φως» στη λογική των φωτογράφων. Σημασία έχει πώς αντιλαμβόνονται την εικόνα και με ποιο τρόπο την προσεγγίζουν.
Όπως είπε η κυρία Δάφνη Ζουμπουλάκη στο in.gr, ήθελε να παρουσιάσει εικόνες φωτογράφων, που δεν είναι επαγγελματίες, για να αναδείξει το διαφορετικό νόημα που κρύβεται πίσω από την κάθε εικόνα και σκέψη του καθενός πίσω από τον φακό.
Παράλληλα, όπως αναφέρει, την ενδιέφερε πώς ανέβαιναν οι φωτογραφίες στο Ιnstagram.
O κάθε φωτογράφος θα έχει στη «φαρέτρα» του 9 φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν στις διαστάσεις 30Χ30. Oι φωτογραφίες στην έκθεση θα αντικατοπτρίζουν από τοπία μέχρι σκηνές της καθημερινότητας, στιγμιότυπα του δρόμου. Το ύφος είναι ένα ακόμη στοιχείο που θα ποικίλει. Μπορεί να είναι αρχιτεκτονικό αλλά και ρομαντικό.
«Δεν κρίνεται η τέχνη, αλλά το ύφος», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Ζουμπουλάκη, ενώ θέλοντας να αποτυπώσει την πολυσυλλεκτικότητα της έκθεσης δήλωσε:
«Είναι τα πάντα».

Βασικός «κριτής« της έκθεσης, η λεπτομέρεια. Ενδιαφέρον θα έχουν, μεταξύ άλλων, οι έξυπνα σκηνοθετημένες εικόνες της Βένιας Μπεχράκη, όπως και εκείνες του Φαίδονα Παπαμιχαήλ που αναδεικνύουν την παντοδυναμία της αρμονίας.

Η κυρία Ζουμπουλάκη μπορεί να αναγνωρίζει την ύπαρξη της υπερέκθεσης στον κόσμο της φωτογραφίας, δεν «βαφτίζει» όμως απειλή για τους επαγγελματίες φωτογράφους τη δυνατότητα των ερασιτεχνών να τραβούν φωτογραφίες.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Ο φωτογράφος πρέπει να δει ως όχημα το Instagram».
Χαρακτήρισε την έκθεση «πρόκληση» που από την αρχή «συνάντησε » θερμή υποδοχή και ενθουσιασμό.
Να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες θα έχουν hashtags.
Ελισάβετ Σταμοπούλου
Συμμετέχουν οι: Νίκος Αλιάγας, Σταμάτης Αθανάσουλας, Νίκος Βατόπουλος, Μαρίνα Βερνίκου, Μαρία Γιαννά, Θοδωρής Ζουμπουλάκης, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Κωνσταντίνος Καφίρης, Βασίλης Μαραγκός, Δωροθέα Μερκούρη, Βένια Μπεχράκη, Φαίδων Παπαμιχαήλ, Βαγγέλης Πατεράκης, Δανάη Στράτου, Μανούσος Χαλκιαδάκης.
Εγκαίνια: 25 Σεπτεμβρίου, 8 μ.μ.
Διάρκεια: 25 Σεπτεμβρίου – 18 Οκτωβρίου 2014
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ.Κολωνακίου 20
- Συνάντηση Βαρδακαστάνη με Σπυρόπουλο στη Χαριλάου Τρικούπη – «Καλό αγώνα»
- Μπαρτζώκας: «Θα είναι μια σκληρή σειρά με τη Μονακό – Μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο ο Βεζένκοφ»
- Παγκράτι: Οδηγός μηχανής επιτέθηκε και έσπασε το πόδι 23χρονης γιατί δεν μπορούσε να περιμένει να παρκάρει
- Λειτουργούν οι απαγορεύσεις των social media; Το πείραμα της Αυστραλίας δείχνει να απέτυχε
- Γερμανική Κατοχή: Ο Γολγοθάς του έθνους
- Παράλαβε ό,τι θέλεις, όποτε θέλεις…. τώρα με BOX NOW μόνο με 1€!
- Εξοχικές κατοικίες: Πού βρίσκονται τα φετινά hot spot
- Το Michael έγινε η βιογραφική ταινία με το καλύτερο «άνοιγμα» όλων των εποχών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442