Προθεσμία δύο μηνών για την εφαρμογή της απόφασης για τους ένστολους
Δύο μήνες προθεσμία έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο ελληνικό Δημόσιο να εφαρμόσει την απόφαση για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των ενστόλων. Η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έδωσε τη συγκεκριμένη προθεσμία στη διοίκηση, αφού διέγνωσε ότι η απόφαση που έχει εκδοθεί ουσιαστικά μέχρι σήμερα παραμένει μόνο στα χαρτιά.
Δύο μήνες προθεσμία έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο ελληνικό Δημόσιο να εφαρμόσει την απόφαση για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των ενστόλων.
Η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο του Σωτήρη Ρίζο έδωσε τη συγκεκριμένη προθεσμία στη διοίκηση, αφού διέγνωσε ότι η απόφαση που έχει εκδοθεί ουσιαστικά μέχρι σήμερα παραμένει μόνο στα χαρτιά.
Σύμφωνα με όσα αναφέρεται στο σκεπτικό των ανώτατων δικαστών «η διοίκηση θα έπρεπε να έχει ήδη εκκινήσει τη διαδικασία αυτή και να έχει, τουλάχιστον, καταλήξει σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις ως προς τις δημοσιονομικές συνέπειες της αποφάσεως και τον τρόπο αντιμετωπίσεώς τους, να έχει δε δρομολογήσει τη διαδικασία επιστροφής των αποδοχών που οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν λόγω της αναδρομικής εφαρμογής του ν. 4093/2012 και εν συνεχεία την αποκατάσταση του μισθολογίου τους».
Κατά τους δικαστές μάλιστα «δεν συνιστά συμμόρφωση της διοικήσεως η αόριστη αναφορά περί αποτιμήσεως του εν γένει δημοσιονομικού κόστους που συνεπάγεται η εφαρμογή της, ούτε, άλλωστε, η εκδήλωση της σαφούς προθέσεώς της για εφαρμογή της επίμαχης δικαστικής αποφάσεως και η αδιάστικτη αναγνώριση της αντίστοιχης υποχρεώσεώς της.
Εξ άλλου τα αναφερόμενα στις απόψεις της Διοικήσεως, με τα οποία επιχειρείται σύνδεση του ζητήματος της συμμορφώσεως προς τις προβλέψεις διαφόρων νομοθετημάτων ή τη διαπραγμάτευση του ίδιου ζητήματος με την λεγόμενη Τρόικα, δεν συνιστούν νόμιμα εμπόδια για την αιτούμενη συμμόρφωση ούτε δικαιολογούν προσωρινή αποχή από αυτήν, ως μη βασιζόμενα σε κάποια συνταγματική διάταξη ή αρχή».
Σε περίπτωση που η Διοίκηση και μέσα στη νέα προθεσμία δεν αποδειχθεί συνεπής η Τιμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης θα συνεδριάσει εκ νέου στις 28 Νοεμβρίου 2014.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας