Σημαντική η ελληνική εκπροσώπηση στο Eurofi Forum του Μιλάνου
Έντονη είναι η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο συνέδριο «The Eurofi Financial Forum 2014» στο Μιλάνο, από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κ.Μποτόπουλο και την Ευτ.Μιχαηλίδου, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υπουργού Οικονομικών. Το φόρουμ Eurofi, που θεωρείται από τις σημαντικότερες οικονομικές εκδηλώσεις, εστιάζει στις μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα της ΕΕ και απευθύνεται σε Ευρωπαίους και διεθνείς εκπροσώπους δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.
Έντονη είναι η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο συνέδριο «The Eurofi Financial Forum 2014» που διοργανώνει η ιταλική προεδρία της ΕΕ από χθες στο Μιλάνο και το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο, Παρασκευή.
Την Ελλάδα εκπροσωπούν ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κ. Μποτόπουλος, αλλά και η Ευτυχία Μιχαηλίδου, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Το φόρουμ Eurofi, που διοργανώνεται δύο φορές σε ετήσια βάση και θεωρείται από τις σημαντικότερες οικονομικές εκδηλώσεις στην ΕΕ, εστιάζει στις μεταρρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα στο χρηματοπιστωτικό τομέα της ΕΕ και απευθύνεται σε ένα ακροατήριο Ευρωπαίων και διεθνών εκπροσώπων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.
Μεγάλο μέρος των συζητήσεων είναι αφιερωμένο στη προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε διάφορους τομείς, στους δημοσιονομικούς κανονισμούς, αλλά και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο χρηματοπιστωτικός τομέας στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Στο πλαίσιο αυτό οι συζητήσεις επικεντρώνονται σε προτάσεις που σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη και που αποσκοπούν στη βελτίωση της αντοχής των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και στη διευκόλυνση της ανάκαμψής τους. Βάρος δίνεται και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή των δεσμεύσεων της G20 για την παγκόσμια οικονομία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442