Αποχώρηση Σγουρού από την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
Αποχώρησε από την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, καταγγέλλοντας την παράταξη της Ρένας Δούρου ότι καταψήφισε την πρόταση της μειοψηφίας για τη θέση του αντιπροέδρου, «μια θέση που ούτως ή άλλως, εκ του νόμου, ανήκει στην Αντιπολίτευση».
Αποχώρησε από την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, καταγγέλλοντας την παράταξη της Ρένας Δούρου για «εκλογομαγείρεμα» κατά τη συνεδρίαση της εκλογής προεδρείου.
Σύμφωνα με την παράταξη του κ. Σγουρού, κατά τη διαδικασία εκλογής του αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, η παράταξη της κ. Δούρου καταψήφισε την πρόταση της μειοψηφίας για τη θέση του αντιπροέδρου, «μια θέση που ούτως ή άλλως, εκ του νόμου, ανήκει στην Αντιπολίτευση».
«Τελικά, μετά από ένσταση του κ. Π.Χαϊκάλη που έγινε αποδεκτή από την εφορευτική επιτροπή, ο προτεινόμενος υποψήφιος της μειοψηφίας εκλέχθηκε, αναγκάζοντας την πλειοψηφούσα παράταξη σε μεγαλοπρεπή αναδίπλωση».
Η διαδικασία διεκόπη και η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής ορίστηκε για τη Δευτέρα.
«Το ξεκίνημα της νέας Περιφερειακής Αρχής είναι λυπηρό και αντιδημοκρατικό. Ο σεβασμός της πρότασης της μειοψηφίας και των δικαιωμάτων της, και η τυπική επικύρωση της πρότασης της από το σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποτελεί στοιχείο σεβασμού της Δημοκρατικής Αρχής. Δεν ξέρω αν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο συμφωνεί με την πρακτική αυτή. Ας ελπίσουμε η συνέχεια να μην είναι χειρότερη» δήλωσε ο κ. Σγουρός.
Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν γίνεται αναφορά στο γεγονός, παρά μόνο σημειώνεται ότι «από τη συνεδρίαση απουσίαζαν τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι» και ότι εξελέγησαν ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου «σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζονται από τον ‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’».
Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη ο Θεόδωρος Σχινάς («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»), αντιπρόεδρος ο Χάρης Δαμάσκος («ΑΤΤΙΚΗ») και γραμματέας η Φωτεινή Βρύνα («180º Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ»).
Τις εργασίες άνοιξε με σύντομη παρέμβασή της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία τόνισε αναφερόμενη στο ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου:
«Με τη συνεδρίαση αυτή ξεκινά μια νέα εποχή στην Περιφέρεια Αττικής. Σε αυτή τη νέα εποχή, το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να παίξει κεντρικό ρόλο. Γιατί θα βρεθεί στο κέντρο της λήψης αποφάσεων που θα αλλάξουν τόσο την ίδια την εσωτερική λειτουργία της Περιφέρειας, όσο και τη σχέση της Περιφέρειας με τους πολίτες. Το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει και μπορεί να γίνει ο κρίσιμος συνδετικός κρίκος της Περιφέρειας με τους πολίτες και την κοινωνία. Ανοικτό εργαστήρι δημοκρατίας. Να αποτυπώνει τα προβλήματα και να κατευθύνει για τη λύση τους, στο πλευρό των πολιτών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Με… όπλο τον κόσμο του και στόχο μόνο τη νίκη κόντρα στη Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός
- Προβλήματα σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις λόγω των ισχυρών ανέμων
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Αφαιρέθηκε από νέα ταινία της Amazon μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
- Έριξε… βόμβα ο Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν θα ολοκληρώσω τη σεζόν στους Μπακς»
- Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Γάλλων βλέπει τις ΗΠΑ του Τραμπ ως στρατιωτική απειλή για τη χώρα
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Α’)
- Μανέ: Το μεγαλείο δεν μετριέται από αυτά που έχει κανείς, αλλά από αυτά που δίνει (vids+pics)
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Κλειδί» για τις έρευνες ο σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες – Στους 40 οι νεκροί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442