ΕΝΦΙΑ: Τροπολογία για συμψηφισμό σε όσους πλήρωσαν την α’ δόση
Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι ψηφίσθηκε διάταξη νόμου, σύμφωνα με την οποία η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ καταβάλλεται εμπρόθεσμα μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2014. «Ποσό φόρου το οποίο έχει ήδη καταβληθεί από τους φορολογούμενους θα συμψηφιστεί με το συνολικά οφειλόμενο ΕΝΦΙΑ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο ΕΝΦΙΑ που έχει ήδη καταβληθεί από τους φορολογούμενους θα συμψηφιστεί με το συνολικά οφειλόμενο φόρο ξεκαθάρισε το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ψηφίσθηκε διάταξη νόμου, σύμφωνα με την οποία η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ καταβάλλεται εμπρόθεσμα μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2014. Ποσό φόρου το οποίο έχει ήδη καταβληθεί από τους φορολογούμενους θα συμψηφιστεί με το συνολικά οφειλόμενο ΕΝΦΙΑ».
Σημειώνεται πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα εκδώσει απλό και χρηστικό οδηγό ορθής συμπλήρωσης του Ε9, επισημαίνοντας στους φορολογούμενους συνήθη σφάλματα τα οποία έχουν διαπιστωθεί.
Σε περίπτωση διαπίστωσης αστοχιών του συστήματος, αυτές θα διορθωθούν πριν την έκτη και τελευταία δόση.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και νέα τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ, με την οποία θα αυξάνεται σε έξι ο αριθμός των δόσεων και θα διορθωθούν τα λανθασμένα εκκαθαριστικά σημειώματα για τους 4.000 οικισμούς εκτός αντικειμενικού συστήματος. ‘
Άγνωστο είναι ακόμη, εάν με τη συγκεκριμένη τροπολογία θα υπάρξουν και αλλαγές σε ό,τι αφορά στα ξενοίκιαστα ακίνητα.
Σημειώνεται, ότι με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, οι βεβαιωμένες οφειλές ΕΝΦΙΑ δεν θα συμψηφίζονται με τυχόν επιστροφές φόρων έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στην εξέδρα εκτόξευσης ο υπερπύραυλος της NASA για τον ιστορικό γύρο της Σελήνης
- Φωτιά σε θάλαμο ανηλίκων στις φυλακές Κασσαβέτειας – Έρευνες για κρούσματα φυματίωσης
- Καραχάλιος: Η Καρυστιανού ετοιμάζει ένα υπερδεξιό μόρφωμα
- Η Μύκονος αποχαιρετά τον Βαλεντίνο – «Ένας άνθρωπος που αγάπησε το νησί»
- «Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να κάνει δικό του τον Μαντσίνι από τον Παναθηναϊκό»
- Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι και τραυματίστηκε σοβαρά
- Με συνελεύσεις στα μπλόκα οι αγρότες αποφασίζουν τα επόμενα βήματα – «Απογοητευτική» η συνάντηση με Μητσοτάκη
- Η «Ιθάκη» ξυπνά τη «μνήμη χρυσόψαρου»: Στόχος της Καρυστιανού ο Τσίπρας – Χτυπά από… δεξιά (μόνο)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442