Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Maserati Levante 2016: SUV ιταλικός άνεμος

Maserati Levante 2016: SUV ιταλικός άνεμος

Η φίρμα από την Modena δοκιμάζει το νέο SUV της το οποίο εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό στην Ιταλία, να «κρύβεται» κάτω από τις επιφάνειες μιας τροποποιημένης εκδοχής του οικείου αμαξώματος της τετράθυρης Ghibli.

Η Maserati ξεκίνησε τις δοκιμές εξέλιξης του νέου της SUV, Levante το οποίο όταν λανσαριστεί από το 2015 θα αποτελέσει ένα ιδιαιτέρως σημαντικό μοντέλο στην γκάμα της ιταλικής φίρμας και θα επωμιστεί ένα μεγάλο μέρος της προσδοκώμενης αύξησης των πωλήσεων της φίρμας της Modena σε 50.000 μονάδες ετησίως.

Η αισθητική που θα ακολουθήσει το Levante έχει συστηθεί από τους Ιταλούς μέσω του Kubang Concept που η Maserati παρουσίασε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2011, κατ΄επέκταση η έκδοση παραγωγής, αναμένεται να απέχει ριζικά –και κάτι παραπάνω- σε σχέση με το παρόν δοκιμαστικό πρωτότυπο το οποίο αξιοποιεί μια τροποποιημένη εκδοχή του αμαξώματος της τετράθυρης Ghibli.

Σε αυτή τη φάση εξέλιξης οι Ιταλοί αξιολογούν μια πρώιμη εκδοχή του πλαισίου και του κινητήρα που θα χρησιμοποιήσει το Levante το οποίο, κρίνοντας από τα χαρακτηριστικά του πρωτοτύπου, θα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο, μεγαλύτερα μετατρόχια και φυσικά μεγαλύτερο ύψος και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, όπως προδίδουν οι παρεμβάσεις που έχουν κάνει οι μηχανικοί της Maserati στο αμάξωμα της Ghibli προκειμένου να προσομοιώσουν τη σιλουέτα του SUV.

Εξάλλου και παρά την επιλογή του συγκεκριμένου αμαξώματος για καμουφλάζ, το Levante δεν θα έχει ως αφετηρία την πλατφόρμα της Ghibli αλλά μια τροποποιημένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής του Jeep Grand Cherokee.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, σύμφωνα με το πενταετές σχέδιο που έχει ανακοινώσει ο όμιλος Fiat-Chrysler Autombiles, τη δημοφιλέστερη επιλογή στην Ευρώπη αναμένεται να αποτελέσει ένας V6 diesel ο οποίος θα διατεθεί σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος από 250 και 275 ίππων, ενώ η ισχύς της κορυφαίας πετρελαιοκίνητης έκδοσης θα ανέλθει στους 340 ίππους, ούτως ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό μοντέλων όπως η Cayenne S Diesel και η ΒΜW X5 M50d.

Σε ό,τι αφορά τις επιλογές βενζίνης, το ιταλικό SUV θα διατίθεται με τους twin-turbo V6 της Maserati σε εκδοχές ισχύος 350 και 425 ίππων ενώ την κορυφαία βενζινοκίνητη έκδοση θα εφοδιάσει ένας V8 με απόδοση που θα ξεπερνά τους 560 ίππους.

Τις προδιαγραφές του ιταλικού SUV θα συμπληρώσει το σύστημα τετρακίνησης το οποίο θα αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο.

AUTOMEDIA

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024