Αντιρατσιστικό και ΕΝΦΙΑ στη συνάντηση Σαμαρα-Βενιζέλου
Με την κυβερνητική ατζέντα να βαραίνει σε αριθμό θεμάτων, πολλά από τα οποία δημιουργούν ενδοκυβερνητικές τριβές, αλλά και έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια, Σαμαράς και Βενιζέλος ξαναπαίρνουν την υπόθεση πάνω τους. ΕΝΦΙΑ, αντιρατσιστικός νόμος, φορολογικά ζητήματα και γενικά όλα τα καυτά ανοικτά θέματα θα τεθούν στη συνάντησή τους στο Μαξίμου. Στο επίκεντρο και η προετοιμασία για τις επαφές με την τρόικα.
Με την κυβερνητική ατζέντα να βαραίνει σε αριθμό θεμάτων, πολλά από τα οποία δημιουργούν ενδοκυβερνητικές τριβές αλλά και έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια, Σαμαράς και Βενιζέλος ξαναπαίρνουν την υπόθεση πάνω τους, συνήθης τακτική τα τελευταία χρόνια.
Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, αντιρατσιστικός νόμος, φορολογικά ζητήματα και γενικά όλα τα καυτά ανοικτά κυβερνητικά θέματα θα τεθούν στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η προετοιμασία για τις επαφές με την τρόικα στο Παρίσι και κυρίως τη στάση που θα κρατήσει η ελληνική πλευρά που αναμένεται να θέσει αιτήματα για φοροελαφρύνσεις, μερική αναθεώρηση άλλων συμφωνημένων πολιτικών (πχ στα εργασιακά, στις απολύσεις στο Δημόσιο κτλ), επιθυμίες που η τρόικα καταρχάς απορρίπτει.
Τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης θα απασχολήσει και η προετοιμασία για το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την 1η Σεπτεμβρίου.
Ενδεικτικό του όγκο των θεμάτων που καλούνται να επιλύσουν οι δύο άνδρες είναι ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερη συνάντησή τους την Τετάρτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σιωπηλή επιδημία – Ο Έμπολα διαδιδόταν για μήνες χωρίς να γίνει αντιληπτός
- Reuters: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ λέει ότι το εμπλουτισμένο ουράνιο πρέπει να μείνει στο Ιράν
- Εργατικό ατύχημα στα Γιαννιτσά: Τρεις τραυματίες μετά από κατάρρευση σκαλωσιάς
- Γουίλεμ Νταφόε: «Δεν με έχει ενοχλήσει που δεν έχω λάβει Όσκαρ»
- Επισιτισμός – Τουρισμός: 24ωρη απεργία στις 24 Ιουνίου από την ΠΟΕΕΤ – Τα αιτήματα
- Σύμβαση για την αποκατάσταση του Καθεδρικού Ναού Αρκαλοχωρίου
- Ναρκωτικά και «δανεικά ζώα» λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ – Τι περιλαμβάνει η δικογραφία για τις συλλήψεις στην Κρήτη
- Κοζάνη: Εξαφανίστηκε 15χρονος από δομή ασυνόδευτων ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442