Το «Θεϊκό Κόλπο» είναι μια έξυπνη, αφοριστική κωμωδία, κροάτικης παραγωγής, που σατιρίζει τις τακτικές της καθολικής εκκλησίας, αλλά και τη ζωή στις μικρές κοινωνίες, που σφύζει από ίντριγκα και πάθη.
Βραβείο κοινού ματιές στα Βαλκάνια, Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2013
Από 14 Αυγούστου 2014 στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Το «Θεϊκό Κόλπο» είναι μια έξυπνη, αφοριστική κωμωδία που σατιρίζει τις τακτικές της καθολικής εκκλησίας, αλλά και τη ζωή στις μικρές κοινωνίες, που σφύζει από ίντριγκα και πάθη. Με πολλές σπαρταριστές σκηνές και ξεκαρδιστικές ατάκες, αυτή η ταινία από την Κροατία είναι γεμάτη αξέχαστους χαρακτήρες, πανέμορφα τοπία και γερές δόσεις χιούμορ.

Ο σκηνοθέτης επιλέγει μια παιχνιδιάρικη προσέγγιση τόσο στην αφήγηση όσο στο ύφος, ενώ ακόμα και όταν τα θέματα της ταινίας γίνονται σοβαρά καταφέρνει να μας χαρίσει μια γνήσια διασκεδαστική, σαρκαστική κινηματογραφική εμπειρία.

Ο πατήρ Φαμπιάν αναλαμβάνει καθήκοντα σε ένα μικρό νησί των Δαλματικών ακτών που μαστίζεται από υπογεννητικότητα. Υπό την απειλή να μειωθεί το καθολικό ποίμνιο του, συλλαμβάνει ένα σατανικό σχέδιο. Με τη βοήθεια του περιπτερά του χωριού τρυπάνε όλα τα προφυλακτικά που είναι προς πώληση, ενώ αργότερα μπαίνει στο κόλπο και ο φαρμακοποιός του χωριού, ο οποίος αντικαθιστά τα αντισυλληπτικά χάπια με βιταμίνες. Σύντομα, μία σειρά από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες θα προκαλέσουν το απόλυτο χάος και το αφελές σχέδιο θα φανερώσει όλες τις αδυναμίες του.

Κρέσιμιρ Μίκιτς
Ηθοποιός: Νίκσα Μπουτιγιέρ
Ηθοποιός: Μαρίζα Σκάρισιτς
Βίνκο Μπρεσάν

Γράψτε το σχόλιο σας