Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι
Με κινητοποιήσεις, μέσω συμβολικών αποκλεισμών στα κτίρια των κατά τόπους Περιφερειών, προειδοποιούν οι κτηνοτρόφοι, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, αν δεν καταβληθούν άμεσα οι οφειλές από την εξισωτική αποζημίωση, με βάση τις αιτήσεις που κατατέθηκαν στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ).
Με κινητοποιήσεις, μέσω συμβολικών αποκλεισμών στα κτίρια των κατά τόπους Περιφερειών, προειδοποιούν οι κτηνοτρόφοι, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, αν δεν καταβληθούν άμεσα οι οφειλές από την εξισωτική αποζημίωση, με βάση τις αιτήσεις που κατατέθηκαν στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ).
Παράλληλα, διεκδικούν την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης και των πληρωμών για τη βιολογική κτηνοτροφία.
«Ήδη, ζητήσαμε συνάντηση για το θέμα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Καρασμάνη, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και αν δεν βρεθεί λύση, θα προχωρήσουμε άμεσα σε κινητοποιήσεις με περιφερειακό χαρακτήρα, με πρώτο σταθμό την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και δεύτερο τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Δημήτρης Καμπούρης.
Την Τρίτη, οι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα κατά τόπους καταστήματα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Η διοίκηση της ΠΕΚ υποστηρίζει ότι, με επιχείρημα το έλλειμμα βοσκοτόπων, δεν καταβάλλεται στους παραγωγούς το συνολικό ποσόν της εξισωτικής, ενώ προειδοποιούν ότι αν δεν υπάρξει πολιτική λύση, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου και σε ακόμη δυναμικότερες κινητοποιήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι τελευταίες «δουλειές» που έκανε ο Κώστας Τσιάρας, πριν κλείσει την πόρτα του ΥΠΑΑΤ
- Στο «στόχαστρο» και της Μίλαν ο Καρέτσας
- Γιαν Μαρτέλ: Οι ήρωες της Ιλιάδας είναι οι Γκέιτς και οι Έπσταϊν της εποχής που τσακώνονται μεταξύ τους
- Στον Προφήτη Ελισσαίο του Ψυρρή η πρώτη προφορά του Επιταφίου – Κατάνυξη στη «γειτονιά» του Παπαδιαμάντη
- Γολγοθάς: Οι ανακαλύψεις γύρω από την ύπαρξη του τόπου του μαρτυρίου
- Ταλαιπωρία για τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας από Θεσσαλονίκη για Αθήνα – Αναχώρησε με 1 ώρα καθυστέρηση λόγω βλάβης
- Ξέσπασμα του Ντοκ Ρίβερς για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο – Το «καρφί» στον Σαμς Σαράνια
- Πάσχα: 100 συλλήψεις για βεγγαλικά και τουλάχιστον 7 τραυματίες – Έχουν κατασχεθεί πάνω από 170.000 είδη πυροτεχνίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442