Στην κυκλοφορία τμήμα της εθνικής Κορίνθου-Πατρών
Στην κυκλοφορία παραδόθηκε την Πέμπτη το πρώτο νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Πάτρα, μήκους περίπου 7 χλμ., το οποίο εκτείνεται από τον ανακατασκευασμένο Ανισόπεδο Κόμβο Αρχαίας Κορίνθου μέχρι το Ζευγολατιό. Σε ενάμιση χρόνο, τα 120 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Κόρινθο από την Πάτρα «θα είναι μια ώρα δρόμος» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Στην κυκλοφορία παραδόθηκε την Πέμπτη το πρώτο νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Πάτρα, μήκους περίπου 7 χλμ., το οποίο εκτείνεται από τον ανακατασκευασμένο Ανισόπεδο Κόμβο Αρχαίας Κορίνθου μέχρι το Ζευγολατιό.
Σε ενάμιση χρόνο, τα 120 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Κόρινθο από την Πάτρα «θα είναι μια ώρα δρόμος» είπε κατά την τελετή παράδοσης ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,
Το έργο «οδηγεί στο σπάσιμο της απομόνωσης της Περιφερειακής Ελλάδας» δήλωσε.
Ανακοίνωσε ακόμη ότι «τελειώνει το άγος του Μαλιακού» και σε λίγες εβδομάδες θα παραδοθεί πλήρως όλο το τμήμα του Μαλιακού κόλπου.
Το τμήμα που παραδόθηκε την Πέμπτη θα λειτουργήσει προσωρινά και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, μελλοντικά όμως θα αποτελέσει τον κλάδο κυκλοφορίας προς Πάτρα.
Η κατασκευή του κλάδου προς Αθήνα ξεκίνησε την Πέμπτη και προγραμματίζεται να διαρκέσει περίπου 10 μήνες.
Περισσότερες από 20 εργοταξιακές ζώνες εκτείνονται σε μήκος 120 χιλιομέτρων, από τον Ανισόπεδο Κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου μέχρι την Περιμετρική της Πάτρας, και απασχολούν σχεδόν 2.000 εργαζομένους.
Ο νέος αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Πάτρα θα περιλαμβάνει 16 χιλιόμετρα σηράγγων. Πρόκειται για 12 συνολικά σήραγγες στις περιοχές Δερβένι, Μαύρα Λιθάρια, Ακράτα, Πλάτανος, Λαμπίρι και Παναγοπούλα, των οποίων η διάνοιξή έχει ολοκληρωθεί κατά 78%.
Στο 52% ανέρχεται το ποσοστό ολοκλήρωσης για 48 γέφυρες, 47 άνω διαβάσεις και οι 129 κάτω διαβάσεις.
«Το εγχείρημα είναι δύσκολο ακριβώς γιατί κατασκευάζουμε έναν αυτοκινητόδρομο σε παράλληλες συνθήκες κυκλοφορίας, με επιβάρυνση τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους εργαζόμενους» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτης Παπανικόλας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442