Δίπλα στα παιδιά με χρόνιες ρευματοπάθειες η Pfizer Hellas
Η Pfizer Hellas, στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, πραγματοποίησε δωρεά προς το Σύλλογο «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» με σκοπό την κάλυψη των εξόδων της συμμετοχής σε θερινή κατασκήνωση περίπου 25 παιδιών με χρόνια ρευματικά νοσήματα, που παρακολουθούνται στο Παιδιατρικό Ανοσολογικό και Ρευματολογικό Κέντρο Αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.
Η Pfizer Hellas, στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, πραγματοποίησε δωρεά προς το Σύλλογο «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» με σκοπό την κάλυψη των εξόδων της συμμετοχής σε θερινή κατασκήνωση περίπου 25 παιδιών με χρόνια ρευματικά νοσήματα, που παρακολουθούνται στο Παιδιατρικό Ανοσολογικό και Ρευματολογικό Κέντρο Αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.
Τα παιδιά θα συνοδεύει ομάδα ειδικών, αποτελούμενη από παιδίατρο και φυσιοθεραπευτή, που θα φροντίζουν τόσο για την καθημερινή ιατρική παρακολούθηση και θεραπεία τους όσο και για τη σωματική και ψυχική τους ευεξία. Τα παιδιά στην κατασκήνωση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις διακοπές τους διασκεδάζοντας με διάφορες δραστηριότητες, ενώ παράλληλα, με την υποστήριξη του ειδικά εκπαιδευμένου φυσιοθεραπευτή, θα κάνουν τις αναγκαίες φυσικοθεραπείες – υδροθεραπείες, που ενδείκνυνται για τη νόσο τους.
Η Φ. Κανακούδη – Τσακαλίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και πρόεδρος του Παιδικού Αντιρευματικού Αγώνα, ευχαρίστησε την Pfizer Hellas και τόνισε ότι «Για τα παιδιά με χρόνια ρευματικά νοσήματα, οι δραστηριότητες της θερινής κατασκήνωσης σε συνδυασμό με την εξατομικευμένη φυσιοθεραπεία μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ανεξαρτησίας και της αυτοπεποίθησής τους και γενικότερα στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Pfizer Hellas, που μας έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρουμε για άλλη μια χρονιά αυτή την πολύτιμη ευκαιρία στα παιδιά».
Η Λία Μπερτσιάδου, Inflammation Lead της Pfizer Hellas, δήλωσε σχετικά: «Όλοι εμείς στη Pfizer Hellas, αισθανόμαστε υπερήφανοι, που μπορούμε να συνεισφέρουμε στις προσπάθειες του Παιδικού Αντιρευματικού Αγώνα για την παροχή κάθε δυνατής συμπαράστασης προς τα παιδιά που πάσχουν από χρόνιες ρευματοπάθειες και τις οικογένειές τους. Τα ευτυχισμένα χαμόγελα των παιδιών και οι χαρούμενες αναμνήσεις που θα αποκτήσουν στις διακοπές τους, θα είναι για εμάς η μεγαλύτερη ανταμοιβή».
Σχετικά με τον Παιδικό Αντιρευματικό Αγώνα Βορείου Ελλάδος
Τα ρευματικά νοσήματα (ρευματοπάθειες) της παιδικής ηλικίας έχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις ρευματοπάθειες των ενηλίκων. Οι ιδιαιτερότητες αυτές οδήγησαν στην ανάγκη να οργανωθεί ο Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας (ΠΑΑ). Ειδικότερα, ο ΠΑΑ ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 1989, με τη δημιουργία δύο Συλλόγων: του Συλλόγου «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» (ΣΦΠΧΡ) και του Συλλόγου «Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» (ΣΓΚΠΧΡ). Οι δύο Σύλλογοι έχουν κοινούς στόχους και συνεργάζονται στενά, για να βελτιώσουν με οποιονδήποτε τρόπο τις συνθήκες αντιμετώπισης των παιδιών που πάσχουν από χρόνιες ρευματοπάθειες. Σήμερα ο ΠΑΑ έχει κλείσει 25 χρόνια ζωής.
health.in.gr
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)








































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442