Φ.Κουβέλης: Το πολιτικό κλίμα θα κρίνει την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας
Το θέμα της προεδρικής εκλογής θα κριθεί στον κατάλληλο πολιτικό χρόνο σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα της εποχής δηλώνει στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο Φώτης Κουβέλης, αποφεύγοντας να προβλέψει πρόωρες εκλογές. Ο ίδιος επισημαίνει πως Κεντροαριστερά και Αριστερά οφείλουν να αναζητήσουν προγραμματικές συμπτώσεις, ενώ για την ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι δεν θα διαλυθεί, αντιθέτως θα μπει στην επόμενη Βουλή.
Το θέμα της προεδρικής εκλογής θα κριθεί στον κατάλληλο πολιτικό χρόνο σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα της εποχής δηλώνει στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και αποφεύγει να προβλέψει πρόωρες εκλογές.
Αναφερόμενος στις δύο επιστολές για πολιτικό διάλογο που απηύθυνε σε κόμματα της Κεντροαριστεράς και στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει πως Κεντροαριστερά και Αριστερά οφείλουν να αναζητήσουν προγραμματικές συμπτώσεις, ενώ χαρακτηρίζει θετική την εγκατάλειψη της κομματικής αυτάρκειας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Φώτης Κουβέλης τονίζει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα διαλυθεί, αντιθέτως θα μπει στην επόμενη Βουλή. Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, εξηγεί ότι δεν όφειλε να παραιτηθεί στα μέσα ενημέρωσης, καθώς την ηγεσία «μού την εμπιστεύτηκαν οι σύντροφοί μου» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος στο Συνέδριο.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ασκεί κριτική στη μειοψηφία του κόμματος, επειδή δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συνεδρίου («οι διαφωνίες δεν επιλύονται στα τηλεοπτικά παράθυρα») και προσωπικά στον Σπύρο Λυκούδη, λέγοντας ότι κάνει λάθος η μειοψηφία που δεν δέχεται τον εσωτερικό διάλογο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις
- Νότια Κορέα: 10 νεκροί και 60 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων
- Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την ευκαιρία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442