Η αγορά ενέργειας στο επίκεντρο της συνάντησης Μανιάτη-τρόικας
Η «μικρή» ΔΕΗ, η αγορά φυσικού αερίου αλλά και ευρύτερα ζητήματα σχετικά με την ενέργεια και το περιβάλλον απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης με τους επικεφαλής της τρόικας. Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών θα έχουν στις 3 το μεσημέρι στο ΥΠΟΙΚ ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Η «μικρή» ΔΕΗ, η αγορά φυσικού αερίου αλλά και ευρύτερα ζητήματα σχετικά με την ενέργεια και το περιβάλλον απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης με τους επικεφαλής της τρόικας.
Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΚΑ στη συνάντηση εξετάσθηκαν η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, η απλούστευση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των επιχειρήσεων, η πρόοδος του Κτηματολογίου και το δασικό νομοσχέδιο. Όπως ανέφεραν μετά τη συνάντηση παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, «όλα τα θέματα βρίσκονται σε καλό δρόμο».
Η τρόικα έχει ζητήσει από την κυβέρνηση την υιοθέτηση πακέτου μέτρων με στόχο τη διαρθρωτική αντιμετώπιση στρεβλώσεων στην αγορά ενέργειας, με επίκεντρο την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και τη η βελτίωση του ανταγωνισμού στην προμήθεια.
ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ ζητούν από την κυβέρνηση να αποπληρώσει έως το τέλος του 2014 όλες τις καθυστερούμενες οφειλές του δημοσίου τομέα προς τη ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένων των χρεών της ΛΑΡΚΟ, ώστε να αρχίσει η εκκαθάριση των οφειλών στο σύστημα ηλεκτρισμού περιλαμβανομένων των παραγωγών του ΑΔΜΗΕ, του ΛΑΓΗΕ, των παραγωγών ΑΠΕ και του ΔΕΔΔΗΕ.
Η τρόικα έχει ζητήσει ακόμη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να θεσπίσει και να θέσει σε λειτουργία την πρόσβαση προμηθευτών σε ηλεκτρική ενέργεια από λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή με το σχετικό μηχανισμό δημοπρασιών να είναι έτοιμος την 1η Σεπτεμβρίου. Στην ίδια βάση έχει ζητήσει την αναθεώρηση των δημοπρασιών αερίου ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές.
Επίσης, η τρόικα δίνει βάρος και στην εφαρμογή του συμφωνημένου οδικού χάρτη για τη δημιουργία μη κερδοσκοπικού ανεξάρτητου οργανισμού διατήρησης αποθεμάτων που πρέπει να λειτουργεί μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2015
Νέα συνάντηση με Χαρδούβελη
Τέλος, νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχουν στις 3 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Γκίκας Χαρδούβελης και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας