«Μικρό καλάθι» κρατούν οι αγορές για τις ανακοινώσεις Ντράγκι
Υπό το βάρος των αρνητικών στοιχείων για την εξέλιξη των τιμών στη ζώνη του ευρώ , αλλά και εν μέσω επικρίσεων για την έλλειψη ρευστότητας στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, συνεδριάζει το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, στην επίσημη πρώτη συμμετοχή του Γιάννη Στουρνάρα ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Υπό το βάρος των αρνητικών στοιχείων για την εξέλιξη των τιμών στη ζώνη του ευρώ , αλλά και εν μέσω επικρίσεων για την έλλειψη ρευστότητας στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, συνεδριάζει το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, στην επίσημη πρώτη συμμετοχή του Γιάννη Στουρνάρα ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να αποτιμήσει την εξέλιξη της κατάστασης στην οικονομία της ευρωζώνης και να πάρει αποφάσεις για τις κινήσεις του μέσα στο φθινόπωρο.
Η προσοχή πάντως εστιάζεται στη συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι αργότερα σήμερα το μεσημέρι όπου αναμένεται να δεχτεί ερωτήσεις για το αν η ΕΚΤ προτίθεται να προχωρήσει σε εκτεταμένο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεδομένου ότι ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ διαμορφώθηκε στο 0,5% τον Μάιο.
Αναλυτές εκτιμούν πως ο επικεφαλής της ΕΚΤ θα αρκεστεί να επαναλάβει το μήνυμα του Ιουνίου ότι η τράπεζα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε περαιτέρω δράση εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, αλλά δεν θα δώσει περαιτέρω πληροφορίες.
Έτσι, δεν αναμένουν αναλυτικές αναφορές σχετικά με τις αγορές τιτλοποιημένων δανείων (ABS)» ή για τα νέα μακροπρόθεσμα δάνεια (TLTROs) ύψους 400 δισ. ευρώ με σταθερό επιτόκιο που ανακοίνωσε η ΕΚΤ ότι θα χορηγούνται υπό όρους στις ευρωπαϊκές τράπεζες, ώστε να διοχετευθούν αποκλειστικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή τους – Οι ημερομηνίες ανά ταμείο
- Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Νεϊμάρ: «Ζήτησα βοήθεια για την ψυχική μου υγεία, είχα φτάσει στο μηδέν»
- Κρήτη: Ώρες αγωνίας για τον ορειβάτη στα Αστερούσια Όρη – Ζητήθηκε η συνδρομή Super Puma
- Πώς η Netflix κέρδισε τη Warner Bros.: Το παρασκήνιο Σαράντος–Τραμπ
- ΑΕΚ: Ποια είναι η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Γκατσίνοβιτς
- Σάλος στη Ρωσία: Μητέρα έβαλε τον γιο της σε σακούλα και ρούφηξε τον αέρα – Φώναζε το παιδί
- Νέα μεγάλη νίκη για τους Λέικερς (108-112), κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τους Θάντερ (101-131)
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442