Κινεζικό αλιευτικό βυθίστηκε κοντά στα διαφιλονικούμενα νησιά Ντιαογού
Κινεζικό αλιευτικό βυθίστηκε στην περιοχή γύρω από το νησιά Ντιαογού ή Σενκάκου, τα οποία διεκδικούν Κίνα και Ιαπωνία. Στο σημείο στάλθηκαν σκάφη τόσο από τις κινεζικές όσο και από τις ιαπωνικές αρχές.
Κινεζικό αλιευτικό βυθίστηκε στην περιοχή γύρω από το νησιά Ντιαογού ή Σενκάκου, τα οποία διεκδικούν Κίνα και Ιαπωνία.
Οι ψαράδες που επέβαιναν στο σκάφος αγνοούνται. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ, για αδιευκρίνιστο λόγο.
Στο σημείο στάλθηκαν σκάφη τόσο από τις κινεζικές όσο και από τις ιαπωνικές αρχές. Το Πεκίνο έστειλε δύο σκάφη διάσωσης ενώ το Τόκιο έστειλε ένα σκάφος ναυτικής περιπολίας και ένα αεροσκάφος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442