Νέα πτώση 1,41% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Σε πτωτική τροχιά, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, κινήθηκε η την Τετάρτη χρηματιστηριακή αγορά. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, οδηγώντας την αγορά στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του περασμένου Μαϊου. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.226,19 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,41%.
Σε πτωτική τροχιά, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, κινήθηκε η την Τετάρτη χρηματιστηριακή αγορά, με τις τιμές των μετοχών να καταγράφουν νέες σημαντικές απώλειες.
Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, οδηγώντας την αγορά στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του περασμένου Μαϊου.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.226,19 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,41%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.219,79 μονάδες, όταν σημείωνε απώλειες έως και 1,92%.
Στη διάρκεια των τελευταίων τριών πτωτικών συνεδριάσεων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικές απώλειες σε ποσοστό 6,11%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 257,31 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,51%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,44%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές της Τιτάν (+2,46%), του ΟΠΑΠ (+2,10%), της MIG (+1,34%), της Jumbo (+0,76%), του ΟΤΕ (+0,44%) και του ΟΛΠ (+0,22%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (-4,73%), της Πειραιώς (-4,22%), της ΜΕΤΚΑ (-4,06%), της ΔΕΗ (-2,94%), της Alpha Bank (-2,59%), της Τέρνα Ενεργειακή (-2,27%), της Coca Cola HBC (-1,89%) και της Eurobank Properties (-1,64%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (+4,67%), των Ταξιδιών (+1,72%), των Κατασκευών (+1,10%) και των Τηλεπικοινωνιών (+0,44%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών (-3,30%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-2,33%), των Τροφίμων (-1,87%) και της Τεχνολογίας (-1,84%).
Ανοδικά κινήθηκαν 58 μετοχές, 74 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΑΛΚΟ +26,32%, Medicon +19,89%, Βαρβαρέσος +18,60%, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ +17,65% και Πήγασος +13,89%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Τηλέτυπος -17,65%, Pasal -15,15%, Altec -12,00%, Παϊρης -10,00% και Ειδησεοφωνική -9,81%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιταλία: «Αυτά δεν θέλουν οι διαιτητές σχετικά με το VAR»
- Συνταγή: Πουρές πατάτας
- Ο πόλεμος στο Ιράν είναι ο τέλειος αντιπερισπασμός για τον Νετανιάχου – 5 προβλήματα που μπορεί να του λύσει
- The Expla-in Project: Τι συνδέει τον Τραμπ με τον Νετανιάχου;
- Επιθέσεις με drones και πυραύλους στο Κουβέιτ
- Γιατί η Ελλάδα δεν μειώνει τον ΕΦΚ στα καύσιμα – Τι κάνουν οι χώρες της ΕΕ
- Το τέλειο μεσημεριανό για ενέργεια όλη τη μέρα
- Καιρός: Αφρικανική σκόνη και τοπικές βροχές το Σάββατο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442