Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ράβε-ξήλωνε στην Παιδεία, υπό εξέταση η Τράπεζα Θεμάτων

Ράβε-ξήλωνε στην Παιδεία, υπό εξέταση η Τράπεζα Θεμάτων

Σε επανεξέταση των αποφάσεων του προκατόχου του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου προχωρά ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Μετά την απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Σεπτεμβρίου, στο μικροσκόπιο της νέας ηγεσίας του υπουργείου μπαίνει η Τράπεζα Θεμάτων που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος για τις εξετάσεις στην Α' Λυκείου.

Σε επανεξέταση των αποφάσεων του προκατόχου του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου προχωρά ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Μετά την απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Σεπτεμβρίου, στο μικροσκόπιο της νέας ηγεσίας του υπουργείου μπαίνει η Τράπεζα Θεμάτων που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος για τις εξετάσεις στην Α’ Λυκείου.

Σύμφωνα με Τα Νέα, σε περίπτωση που αποφασιστεί η μη εφαρμογή της, προκύπτει ζήτημα για τους μαθητές που εξετάσθηκαν με θέματα κατά 50% από την Τράπεζα. Ενδεχόμενη λύση, πάντως, θα ήταν να μη συνυπολογισθεί ο βαθμός τους στην Α’ Τάξη για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

«Είχα καταιγισμό μηνυμάτων γι’ αυτό το θέμα πριν καν αναλάβουμε το υπουργείο. Είναι ένα θέμα που πρέπει ταχύτατα να το καταλάβουμε και εγώ και ο αρμόδιος υφυπουργός, ο κ. Δερμετζόπουλος, για να δούμε τι θα κάνουμε» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89.

Με δηλώσεις της στο Mega, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη παρείχε κάλυψη στον Ανδρέα Λοβέρδο, δηλώνοντας: «Όταν ασκείται μια πολιτική στην πορεία μπορεί να γίνουν και διορθωτικές κινήσεις. Για το θέμα της Παιδείας, έχει πάει ένας νέος υπουργός ο οποίος θα κάνει και αυτός την πολιτική του και ενδεχομένως και ο παλιός του υπουργός μπορεί βλέποντας στην πράξη τις αποφάσεις του να χρειαζόταν να κάνει διορθώσεις».

Να σημειωθεί πως ο Κων. Αρβανιτόπουλος είχε επιμείνει στην κανονική εφαρμογή από εφέτος της Τράπεζας Θεμάτων της Α’ Λυκείου ακόμη και όταν ο υφυπουργός του Συμεών Κεδίκογλου είχε δηλώσει ότι θα εφαρμοζόταν πιλοτικά.

Επίσης έχει υπογράψει την απόφαση για έναρξη της σχολικής χρονιάς νωρίτερα και για περικοπές των αργιών της 7ης και της 30ής Ιανουαρίου. Πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος αφήνουν αιχμές κατά του διαδόχου του, λέγοντας ότι προσπαθεί να «καλοπιάσει» τους εκπαιδευτικούς ώστε να μην αντιδράσουν στην εντατικοποίηση της εργασίας τους, που συνεπαγόταν τόσο η αύξηση του σχολικού χρόνου όσο και η Τράπεζα Θεμάτων που τους υποχρέωνε να διδάξουν όλη την ύλη.

Υποστηρίζουν, επίσης, ότι τα περί καθυστέρησης μεταθέσεων κ.λπ. δεν ισχύουν καθώς, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής των αναγκών, η προηγούμενη ηγεσία θα μπορούσε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες έως τις 10 Ιουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο