Φοροδιαφυγή 40 εκατ. ευρώ από 80 άτομα
Φοροδιαφυγή 40 εκατ. ευρώ μόνο από 80 άτομα που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό εντοπίστηκαν έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους των οικονομικών εισαγγελέων. Σύμφωνα με πληροφορίες του vima.gr, μόνο από μία κατάθεση ζεύγους εντοπίζεται φοροδιαφυγή ύψους 13 εκατ. ευρώ. Τώρα όλοι θα κληθούν να πληρώσουν εκείνα που δεν δήλωναν από το 2002 και μετά, ενώ στα δημόσια ταμεία αναμένεται να μπουν τουλάχιστον 65 εκατ. ευρώ.
Την έρευνα διενήργησαν οι εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης με την ενεργό συμμετοχή του αντεισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση. Παράλληλα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του vima.gr, μόνο από μία κατάθεση ζεύγους (οδοντίατρος ο σύζυγος και επιχειρηματίας εισαγωγών η σύζυγος) εντοπίζεται φοροδιαφυγή ύψους 13 εκατ. ευρώ.
Τώρα όλοι θα κληθούν να πληρώσουν εκείνα που δεν δήλωναν από το 2002 και μετά, ενώ στα δημόσια ταμεία αναμένεται να μπουν τουλάχιστον 65 εκατ. ευρώ με τις προσαυξήσεις.
Επιδίωξη πάντως των Αρχών δεν είναι να ανοίξει μακρόχρονη ποινική διαδικασία, αλλά να επιστραφούν τα χρήματα που χρωστάνε οι φοροφυγάδες.
Τα αποτελέσματα των ερευνών για τη μεγάλη κατάθεση των 550 εκατ. ευρώ θα είναι έτοιμα στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί δικαιούχοι ιδρυμάτων, καταπιστευμάτων και άλλων σχημάτων πίσω από τα οποία εμφανίζονται καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ. Ως τα τέλη Ιουλίου θα κληθούν οι δικαιούχοι να δώσουν εξηγήσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442