Ιαπωνία: Η αύξηση των φόρων μείωσε τις λιανικές πωλήσεις
Πτώση 4,4% κατέγραψαν οι πωλήσεις λιανικής στην Ιαπωνία τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, ως αποτέλεσμα της πρώτης μεγάλης αύξησης του φόρου επί των πωλήσεων. Η πτώση των λιανικών πωλήσεων του Απριλίου ήταν η πρώτη στη διάρκεια των εννέα τελευταίων μηνών.
Πτώση 4,4% κατέγραψαν οι πωλήσεις λιανικής στην Ιαπωνία τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, ως αποτέλεσμα της πρώτης μεγάλης αύξησης του φόρου επί των πωλήσεων. Η πτώση των λιανικών πωλήσεων του Απριλίου ήταν η πρώτη στη διάρκεια των εννέα τελευταίων μηνών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι ιαπωνικές αρχές μετά από την αύξηση του φόρου πωλήσεων στο 8% από το 5% οι πωλήσεις τόσο στα αυτοκίνητα όσο και στα είδη ρουχισμού υποχώρησαν. Οι πωλήσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις λιανικής υποχώρησαν κατά 6,8% σε ετήσια βάση.
Η αύξηση της φορολογίας θεωρείται ζωτικής σημασίας για μείωση του τεράστιου χρέους της χώρας, το οποίο είναι αναλογικά το υψηλότερο μεταξύ των αναπτυγμένων κρατών.
Η Ιαπωνία αναμένει ότι το πρωτογενές έλλειμμα αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 5,2 τρισεκατομμύρια γιεν, σε 18 τρισ. γιεν. Αυτό σημαίνει ότι το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας, που σήμερα είναι διπλάσιο από το μέγεθος της οικονομίας της, θα συνεχίσει να αυξάνεται, αλλά με βραδύτερο ρυθμό.
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν κατά τις σημερινές συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε ενισχυμένος κατά 10,77 μονάδες, σε ποσοστό 0,07%, και διαμορφώθηκε στις 14.681,72 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442