Μεϊμαράκης: Προχωρά η διαδικασία άρσης ασυλίας βουλευτών της ΧΑ
Τη διαβεβαίωση ότι η Βουλή θα προχωρήσει και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία επί των αιτήσεων άρσης της βουλευτικής ασυλίας που βρίσκονται σε εκκρεμότητα για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δίνει ο πρόεδρος της Βουλής Bαγγέλης Μεϊμαράκης, με επιστολή του προς τις ανακρίτριες του Εφετείου Αθηνών Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και Μαρία Δημητροπούλου-Ανδρεάδου.
Τη διαβεβαίωση ότι η Βουλή θα προχωρήσει και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία επί των αιτήσεων άρσης της βουλευτικής ασυλίας που βρίσκονται σε εκκρεμότητα για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δίνει ο πρόεδρος της Βουλής Bαγγέλης Μεϊμαράκης, με επιστολή του προς τις ανακρίτριες του Εφετείου Αθηνών Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και Μαρία Δημητροπούλου-Ανδρεάδου.
Από την επιστολή δεν προκύπτει αν η διαδικασία θα ολοκληρωθεί πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, ωστόσο, ο Πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει πως όταν η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της (σ.σ. θα υπάρξει διακοπή εργασιών της ολομέλειας ενόψει των εκλογών) αναστέλλεται η προθεσμία για την απόφαση του Σώματος.
Σε απάντηση της επιστολής που είχαν αποστείλει οι ανακρίτριες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διαβεβαιώνει ότι «η Βουλή και τα όργανα αυτής εξετάζουν το οικείο αίτημα χορηγήσεως ή μη αδείας για την άσκηση ποινικής δίωξης και την απαγγελία κατηγορίας κατά βουλευτών, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και την αρμόζουσα αντικειμενικότητα, ευθύνη και κοινοβουλευτική δεοντολογία».
Όπως, ωστόσο, επισημαίνει «το αίτημα αφορά σε μεγάλο αριθμό βουλευτών, η δε κοινοβουλευτική διαδικασία αποτελείται από πλείονα στάδια, στα οποία περιλαμβάνεται η ενημέρωση των εμπλεκόμενων βουλευτών, η γνωμοδοτική παρεμβολή κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία σημειωτέον χρειάστηκε να προβεί σε ακρόαση βουλευτών εκτός του χώρου του Κοινοβουλίου, κλπ.» και ότι «η εξέταση του ζητήματος ενώπιον της Ολομέλειας, για ένα έκαστο των βουλευτών, αποτελεί το τελευταίο στάδιο αυτής της διαδικασίας».
Ο Πρόεδρος της Βουλής υπενθυμίζει ότι ήδη η Ολομέλεια έχει αποφανθεί και χορήγησε την αιτηθείσα άδεια δίωξης, κατά το άρθρο 62 του Συντάγματος, για τους βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτη – Αβράμη, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο και Δημήτριο Κουκούτση.
Σημειώνει δε ότι «στη συνέχεια μεσολάβησε, κατά πάγια πρακτική, με απόφαση της Ολομέλειας διακοπή των εργασιών του Σώματος για τις εορτές του Πάσχα -η οποία σημειωτέον αναστέλλει την προθεσμία αποφάνσεως της Βουλής- ενώ είθισται να επέρχεται διακοπή εργασιών και την περίοδο πριν από τη διεξαγωγή ευρωεκλογών ή εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτονόητο είναι ότι η Βουλή προχωρεί και ολοκληρώνει τη διαδικασία και για τους υπόλοιπους βουλευτές και θα σας γνωρίζω την έκβαση της διαδικασίας για έκαστη περίπτωση», αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- ΟΠΕΚΕΠΕ 2: Παραιτούνται από την βουλευτική ασυλία τους Τσιάρας και Κεφαλογιάννης
- Η Χαμάς απορρίπτει τις εκκλήσεις για αφοπλισμό της αν δεν τηρήσει το Ισραήλ τις δεσμεύσεις του
- LIVE: Ίντερ – Ρόμα
- Λουτσέσκου: Αναχωρεί άμεσα για τη Ρουμανία λόγω της υγείας του πατέρα του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442