Εκατό χιλιάδες ευρώ φέρεται να πήρε ο Ντε Βιλπέν για μία ημέρα εργασίας
Πολλά χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, έδωσε το παρών για μία και μοναδική ημέρα στην υπηρεσία του, ώστε να δικαιούται συνταξιοδοτικό μπόνους ύψους 100.000 ευρώ. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.
Πολλά χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, έδωσε το παρών για μία και μοναδική ημέρα στην υπηρεσία του, ώστε να δικαιούται συνταξιοδοτικό μπόνους ύψους 100.000 ευρώ.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές του υπουργείου, ο ντε Βιλπέν εργάστηκε μία ημέρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Κε ντ’ Ορσέ για να μπορέσει να εισπράξει το μπόνους αυτό.
Ο 60χρονος πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε τη διπλωματική καριέρα του το 1980. Παρέμεινε στο διπλωματικό σώμα μέχρι το 1993, υπηρετώντας μεταξύ άλλων στις πρεσβείες της Γαλλίας στην Ουάσινγκτον και το Νέο Δελχί.
Επέστρεψε το Κε ντ’ Ορσέ, αυτή τη φορά ως υπουργός Εξωτερικών, το 2002 και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 2004. Χρημάτισε πρωθυπουργός της Γαλλίας από το 2005 μέχρι το 2007, επί προεδρίας του Ζακ Σιράκ.
Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η χορήγηση του μπόνους των 100.000 ευρώ εγκρίθηκε από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Το Κε ντ’ Ορσέ, που ρωτήθηκε το πρωί για το θέμα, υπογράμμισε ότι ο πρώην υπουργός επωφελήθηκε «από μια διάταξη του νόμου που αφορά τις συντάξεις», χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει το ποσό που ανέφερε η εφημερίδα, ούτε αν ο ντε Βιλπέν εργάστηκε όντως μόνο για μία ημέρα.
Η Daily Telegraph αναφέρει ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί το πώς και γιατί δικαιούται κανείς ένα τόσο υψηλό εφάπαξ και ότι οι προσπάθειές της να πάρει διευκρινίσεις από το υπουργείο Εξωτερικών απέβησαν άκαρπες.
Οι πηγές του υπουργείου τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα ανέφεραν ότι η χορήγηση του μπόνους δεν είναι παράνομη, όμως πιθανότατα είναι απαραίτητη η έγκριση του υπουργού Εξωτερικών για να δοθεί μια τέτοια αποζημίωση σε εργαζόμενο ενόψει της συνταξιοδότησής του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (28/3): Πού θα δείτε το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και το Super Cup της Superleague 2
- Πότε ξεκινούν οι διακοπές του Πάσχα για τα σχολεία
- Εύβοια: Μεθυσμένος 44χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας
- Κώστας Σλούκας: Η 300άρα, ο Γιουλ και ο… Παπανικολάου
- Κυριακή η αλλαγή της ώρας – Αύριο, οι δείκτες του ρολογιού μία ώρα μπροστά
- Σπύρος Σκούρας, ο Έλληνας με το φτωχό υπόβαθρο που κατέκτησε το Χόλιγουντ του 20ού αιώνα
- Τραγωδία με 22 νεκρούς μετανάστες ανοιχτά της Ιεράπετρας – Πέταξαν τις σορούς στη θάλασσα
- Βουλιαγμένη: Σήμερα η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη από το «πηγάδι του Διαβόλου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 28.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/daniil-silantev-MrdCtp7qsrM-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442