Ο Ολυμπιακός κάλεσε το… 100 με αντίπαλο το Ρέθυμνο στο ΣΕΦ
Σε... περίπατο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση με τον ΑΓΟ Ρεθύμνου για τη 19η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 105-64 τους Κρήτες στο ΣΕΦ και διασκέδασαν τις εντυπώσεις για την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Ντάνστον με 18 πόντους.
Σε… περίπατο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση με τον ΑΓΟ Ρεθύμνου για τη 19η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 105-64 τους Κρήτες στο ΣΕΦ και διασκέδασαν τις εντυπώσεις για την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Ντάνστον με 18 πόντους.
Ο Χερτ με 2/2 βολές έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΑΓΟΡ στο 5΄ (10-11), ωστόσο ακολούθησε σερί 9-0 του Ολυμπιακού, με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 19-11 στο 7΄, ενώ λίγο αργότερα ο Ντάνστον με κάρφωμα έδωσε διψήφια διαφορά στους γηπεδούχους 23-13.
Ο Ολυμπιακός «έκλεισε» το πρώτο δεκάλεπτο στο +11 (30-19), χάρη σε τρίποντο του Παπαπέτρου, ωστόσο οι Κρήτες δεν παρέδωσαν τα όπλα και πλησίασαν στο 13΄ στο -4 (32-28). Λίγο αργότερα ο Λάτοβιτς μείωσε σε 36-31 για τον ΑΓΟΡ, ωστόσο ακολούθησε σερί 12-0 του Ολυμπιακού, ο οποίος προηγήθηκε 48-31 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες συντήρησαν το υπέρ τους προβάδισμα σε διψήφια επίπεδα, καθώς το Ρέθυμνο δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο από τους 12 πόντους (58-46 στο 24΄), ενώ στο 26΄ ο Λοτζέσκι με 2/2 βολές έφερε τον Ολυμπιακό στο +20 (66-46).
Η εξέλιξη αυτή μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν σήκωσε το πόδι από το… γκάζι και έφτασε σε μια ευρεία σε έκταση νίκη, παρότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη δωδεκάδα.