ΟΟΣΑ: Οι προοπτικές για τις αναπτυγμένες οικονομίες βελτιώνονται
Οι προοπτικές για τις περισσότερες αναπτυγμένες οικονομίες βελτιώνονται, σύμφωνα με τον βασικό μηνιαίο δείκτη που χρησιμοποιεί ο ΟΟΣΑ. Ο δείκτης, που καλύπτει τις 33 χώρες-μέλη του, έφθασε τον Δεκέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2011, καταδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη εδραιώνεται. Η τάση ήταν λιγότερο αισιόδοξη στις μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίες.
Οι προοπτικές για τις περισσότερες αναπτυγμένες οικονομίες βελτιώνονται, σύμφωνα με τον βασικό μηνιαίο δείκτη που χρησιμοποιεί ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι ο δείκτης, που καλύπτει τις 33 χώρες – μέλη του, έφθασε τον Δεκέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2011, καταδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη εδραιώνεται. Ο δείκτης αυξήθηκε στις 100,9 μονάδες έναντι 100,8 μονάδων τον Νοέμβριο.
Ο δείκτης για την Ευρωζώνη αυξήθηκε στις 101,1 μονάδες από 100,9 μονάδες τον Νοέμβριο, υποδηλώνοντας, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, «θετική αλλαγή δυναμικής».
Ο δείκτης για την αμερικανική οικονομία αυξήθηκε στις 101 μονάδες από 100,9 μονάδες, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2008, λίγο πριν ξεσπάσει η χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση.
Για την Ιαπωνία, ο δείκτης αυξήθηκε στις 101,4 μονάδες από 101,3 μονάδες τον Νοέμβριο, φθάνοντας επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από τη χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας τονώνει την οικονομία με χωρίς προηγούμενο νομισματική στήριξη.
Ο δείκτης για τη Βρετανία παρέμεινε σταθερός στις 101,3 μονάδες.
Η τάση ήταν λιγότερο αισιόδοξη στις μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίες που παρακολουθεί ο ΟΟΣΑ, με τον δείκτη της Κίνας να μένει σταθερός στις 99,3 μονάδες, όπως επίσης και της Ρωσίας στις 99,7 μονάδες.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.