Επίθεση σε κονβόι που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Χομς
Καταιγισμό πυρών δέχτηκε το Σάββατο αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη Χολμς της Συρίας, η οποία βρίσκεται εδώ και ενάμισι χρόνο υπό καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας. Στο Χαλέπι, 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς του συριακού στρατού στους οποίους φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν και πάλι βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά.
Καταιγισμό πυρών δέχτηκε το Σάββατο αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη Χολμς της Συρίας, η οποία βρίσκεται εδώ και ενάμισι χρόνο υπό καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας.
Από τα πυρά τραυματίστηκε ο οδηγός οχήματος της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, ανακοίνωσε στο Twitter η ανθρωπιστική οργάνωση, χωρίς όμως να επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση.
Η αποστολή βοήθειας σε περίπου 3.000 κατοίκους της Χομς, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες, πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ.
Την Παρασκευή, πρώτη μέρα της τριήμερης εκεχειρίας που συμφώνησαν οι αντάρτες με το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, 80 παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από τη Χομς.
Έδωσαν δραματικές περιγραφές για την κατάσταση στην οποία ζούσαν εδώ και μήνες, με τους κατοίκους να τρώνε αγριόχορτα για να επιζήσουν.
Η εκεχειρία παραβιάστηκε το Σάββατο από πυρά όλμου, για τα οποία οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται.
Επίσης το Σάββατο, 20 άτομα σκοτώθηκαν στο Χαλέπι από βομβαρδισμούς του συριακού στρατού στους οποίους φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν και πάλι βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά -μια πρακτική που έχει καταδικαστεί από τον ΟΗΕ καθώς αντιβαίνει διεθνείς κανόνες.
Τα στρατεύματα του καθεστώτος ελέγχουν τις δυτικές συνοικίες του Χαλεπίου και τις τελευταίες ημέρες προωθήθηκαν ανατολικά και βόρεια σε περιοχές που βρίσκονται σε μεγάλο μέρος υπό τον έλεγχο των ανταρτών.
Επιδρομές με βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά πραγματοποιήθηκαν επίσης εναντίον της πόλης Νταράγια, προπύργιου των ανταρτών στην επαρχία της Δαμασκού, η οποία πολιορκείται από το στρατό εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ρίξτε μια ματιά στο τρένο με το οποίο ταξίδευε ο Τίτο
- Εκτός ο Ευαγγέλου: Χωρίς Έλληνα διαιτητή το μουντιάλ, όπου πάνε Νορβηγός και Σουηδός
- «Κροτίδες» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη για τα ρουσφέτια: Τώρα θυμήθηκε το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει
- Οι νέοι αλλάζουν τους κανόνες εργασίας και λένε «όχι» στο burnout του γραφείου – 1 στους 4 επιλέγει τεχνικά επαγγέλματα
- H Γη γίνεται όλο και φωτεινότερη τις νύχτες – Η Ευρώπη όμως σκοτείνιασε
- Ο Κάραγκερ δεν «μάσησε» τα λόγια του για τις μεταγραφές της Λίβερπουλ
- Ευρωπαϊκά συνδικάτα – ETUC: Χρειαζόμαστε αυξήσεις μισθών, όχι υψηλότερα επιτόκια
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 47χρονος που είχε εγκαταστήσει εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε διαμέρισμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442