To A350 XWB MSN3 ολοκλήρωσε δοκιμές ισχυρού ψύχους στον Καναδά
Το τμήμα ανάπτυξης του αεροσκάφους A350 XWB MSN3 της Airbus, με μια ομάδα 48 ειδικών Airbus, ολοκλήρωσε τις δοκιμές ισχυρού ψύχους στην περιοχή Iqaluit του Καναδά. Οι θερμοκρασίες έφθασαν μέχρι -28° C. Οι δοκιμές περιελάμβαναν έλεγχο της βοηθητικής μονάδας ισχύος (APU), έναρξη κινητήρων έπειτα από βρέξιμο με κρύο νερό, επαλήθευση συμπεριφοράς του συστήματος, τροχοδρόμηση με […]
Το τμήμα ανάπτυξης του αεροσκάφους A350 XWB MSN3 της Airbus, με μια ομάδα 48 ειδικών Airbus, ολοκλήρωσε τις δοκιμές ισχυρού ψύχους στην περιοχή Iqaluit του Καναδά.
Οι θερμοκρασίες έφθασαν μέχρι -28° C. Οι δοκιμές περιελάμβαναν έλεγχο της βοηθητικής μονάδας ισχύος (APU), έναρξη κινητήρων έπειτα από βρέξιμο με κρύο νερό, επαλήθευση συμπεριφοράς του συστήματος, τροχοδρόμηση με χαμηλή ταχύτητα, ακύρωση απογείωσης και μια τοπική πτήση μικρής ακτίνας.
Η τελευταία αυτή φάση του προγράμματος δοκιμών ανάπτυξης έγινε λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών υψηλών υψομέτρων στη Βολιβία.
Από την πρώτη πτήση του A350 XWB με MSN1, στις 14 Ιουνίου του 2013, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 900 ώρες πτητικών δοκιμών σε περίπου 200 δοκιμαστικές πτήσεις, τόσο από MSN1 όσο και από MSN3 αεροσκάφη. Συνολικά, οι πτητικές δοκιμές του αεροσκάφους A350 XWB θα περιλαμβάνουν περίπου 2.500 ώρες πτήσης με στόλο πέντε αεροσκαφών.
Υπολογίζεται ότι ο αυστηρός αυτός έλεγχος πτήσεων θα οδηγήσει στην πιστοποίηση του A350-900 από τις αρχές αξιοπλοΐας, την ευρωπαϊκή EASA και την FAA των ΗΠΑ, πριν το αεροσκάφος αξιοποιηθεί σε εμπορικές πτήσεις, το τελευταίο τρίμηνο του 2014.
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
- Κοντά στην αποφυλάκιση ο Ρομπίνιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442