Επίτιμος Διδάκτορας του Καθολικού Ινστιτούτου Παρισίων αναγορεύτηκε ο Βαρθολομαίος
Με τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα τιμήθηκε από το Καθολικό Ινστιτούτο Παρισίων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία για τριήμερη επίσκεψη. Ο Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στη Θεολογική σχολή της Χάλκης, «η οποία δυστυχώς παραμένει κλειστή από το 1970 λόγω μιας αβάσιμης απόφασης των τουρκικών αρχών».
Με τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα τιμήθηκε από το Καθολικό Ινστιτούτο Παρισίων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία για τριήμερη επίσκεψη.
Ο Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στη Θεολογική σχολή της Χάλκης, «η οποία δυστυχώς παραμένει κλειστή από το 1970 λόγω μιας αβάσιμης απόφασης των τουρκικών αρχών», ενώ μίλησε και για την έλλειψη «πνευματικότητας» στη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.
Σύμφωνα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, οι πνευματικές προκλήσεις τις οποίες μας υποβάλλει η περιβαλλοντική κρίση, αφορούν σε τέσσερα βασικά προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών: την υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, τον υπερκαταναλωτισμό, τη σπατάλη και τη ρύπανση.
«Δυστυχώς έχουμε παγιδευτεί σε τυραννικούς κύκλους που δημιουργήθηκαν από την ανάγκη για συνεχή αύξηση της παραγωγικότητας και της προσφοράς των καταναλωτικών αγαθών. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ριζική αλλαγή στην πολιτική και την οικονομία. Μια αλλαγή που να τονίζει τη μοναδική και θεμελιώδη αξία του ατόμου, βάζοντας ένα ανθρώπινο πρόσωπο στις έννοιες της απασχόλησης και παραγωγικότητας. Είναι επιτακτική ανάγκη επομένως και είναι και καθήκον μας, να καλλιεργήσουμε στην κοινωνία μας ένα πνεύμα αλληλεγγύης» υπογράμμισε ο κ. Βαρθολομαίος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φτάνει! Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό της κομματικής φιλοδοξίας και του πολιτικού παιχνιδιού
- «Στον… αέρα ο Χεζόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης – Έχει πρόβλημα με τον Σκαριόλο»
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον ιδρυτή του Telegram – Κατηγορείται για «διευκόλυνση τρομοκρατικών ενεργειών»
- Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και Αττική Οδό – Στο «κόκκινο» η κίνηση στους δρόμους
- «Ανόητη, επιφανειακή και υπέροχη» – Η Σίντι Κρόφορντ στα 60 της και η μακρινή συγγένεια με τον Καρλομάγνο
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (24/2): Πού θα δείτε το Λεβερκούζεν – Ολυμπιακός και το παιχνίδι του Τσιτσιπά
- Επίσκεψη Γεραπετρίτη στις ΗΠΑ – Με ποιους θα συναντηθεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-136x85.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442