Σταϊνμάγερ: Δείγμα αλληλεγγύης στους Έλληνες η επίσκεψη στην Αθήνα
«Δείγμα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό» χαρακτήρισε την αυριανή του επίσκεψη στην Αθήνα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βέλτερ Σταϊνμάγερ. «Θα σταθούμε στο πλάι των Ελλήνων» είπε και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί και ότι δεν προβλέπεται να τεθεί ένα τέλος σύντομα.
«Δείγμα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό» χαρακτήρισε την αυριανή του επίσκεψη στην Αθήνα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βέλτερ Σταϊνμάγερ.
«Θα σταθούμε στο πλάι των Ελλήνων» είπε και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί και ότι δεν προβλέπεται να τεθεί ένα τέλος σύντομα.
«Οι Έλληνες διανύουν μια δύσκολη περίοδο. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και του υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου έχει αναλάβει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Μέσα σε λίγα χρόνια πρέπει να αναπληρωθούν ελλείψεις δεκαετιών» είπε ο Σταϊνμάγερ στο Der Spiegel ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα.
«Η πρόοδος σε αυτή την πορεία εκσυγχρονισμού σε γρήγορη κίνηση είναι τεράστια, αλλά ομοίως και οι συνδεόμενες με αυτή την πορεία κοινωνικές δυσκολίες. Είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί. Για την ετοιμότητά τους και το θάρρος που απαιτείται, οι Έλληνες αξίζουν κάθε σεβασμό» πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός.
Επίσκεψη-αστραπή στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της Πέμπτης ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας θα έχει συνομιλίες τόσο με τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά (την Παρασκευή) όσο και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλο το απόγευμα της Πέμπτης.
Η ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου, οι πολιτικές εξελίξεις και η πολιτική σταθερότητα, αλλά και τα επόμενα βήματα στο θέμα του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής με το βλέμμα στον διακαή πόθο της Αθήνας για μία ρύθμιση της βιωσιμότητας του χρέους το συντομότερο δυνατόν, αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι των συνομιλιών του κ. Σταϊνμάγερ με τους κκ. Σαμαρά και Βενιζέλο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Εθνικό για το «11 στα 11»
- Από το τζακούζι στο Μπρουνέι στη φωτογραφία του 1999: Διπλή πίεση για τους Κλίντον εν μέσω καταθέσεων για τον Έπσταϊν
- Ιράν: Χάος στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Κόσμος τρέχει πανικόβλητος
- Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
- Η La Liga κυριαρχεί στην παραγωγή ταλέντων με αξία 1,477 δισ. ευρώ
- Η αληθινή ιστορία πίσω από τον περίφημο καβγά του JFK Jr. και της Κάρολιν Μπεσέτ σε πάρκο της ΝΥ
- Η κάθοδος στην άβυσσο
- Snoop Dogg και Σουόνσι: Η πιο απρόσμενη σύμπραξη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442