Τι λένε ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί για την Ελλάδα του 2014
Στο τέλος του Μνημονίου στοιχηματίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί, ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία. Με παρεμβάσεις τους, ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και ο γγ του ΚΚΕ αποκαλύπτουν τον κεντρικό τους σχεδιασμό για το 2014.
Στο τέλος του Μνημονίου στοιχηματίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί, ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία. Με παρεμβάσεις τους, ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και ο γγ του ΚΚΕ αποκαλύπτουν τον κεντρικό τους σχεδιασμό για το 2014.
Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως είχε αναφέρει στην πρωτοχρονιάτικη δήλωση, εστιάζει στο γεγονός ότι «το πλεόνασμα και η ανάκαμψη δεν είναι γκρίζοι αριθμοί, δεν είναι απλά οικονομικά μεγέθη. Είναι το θεμέλιο της ανεξαρτησίας μας, το θεμέλιο της ελπίδας για το μέλλον.»
Παράλληλα, επαναλαμβάνει με νόημα ότι η χώρα τήρησε τις υποχρεώσεις της και ότι τώρα είναι η ώρα να τηρήσουν και οι εταίροι τις δικές τους.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζει μέσω των Νέων: «Οι εκλογές για την Ευρωβουλή του Μαΐου και οι εθνικές, που είτε θα προηγηθούν είτε θα ακολουθήσουν, θα θέσουν στο περιθώριο τους εγχώριους εκπροσώπους των δανειστών».
Μέσω της ίδιας εφημερίδας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος εστιάζει στην ελληνική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία «μάς δίνει την ευκαιρία να προβάλουμε την εικόνα της Ελλάδας».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης διαβλέπει τεχνητή πόλωση και αναφέρει ότι η ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης δεν απαλλάσσει τη χώρα από τις υποχρεώσεις έναντι των δανειστών.
Τέλος, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει: «Ο λαός μπορεί να ξεχωρίζει ‘πίσω από τις λέξεις’ που αναμασά ο οποιοσδήποτε Αλέξης ότι οι όποιες διαφορές στο πλαίσιο του διπολισμού θα μας οδηγήσουν σε νέες χαμένες τετραετίες».
* Διαβάστε περισσότερα στα Νέα Σαββατοκύριακο που κυκλοφορούν την Παρασκευή
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανάπτυξη με ημερομηνία λήξης
- Μπαρτσελόνα: 59 % «όχι» στον Λεβαντόφσκι
- «Ανάσες» στο εμπόριο: Ποιοι κέρδισαν στη μάχη του εορταστικού τζίρου
- Ουκρανία: «Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν…» – Τα βασικά συμπεράσματα από τη συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι
- «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν»: Το νέο έργο του Ανέστη Αζά, στο Θέατρο Προσκήνιο
- Νεκρός εντοπίστηκε ένας εκ των τεσσάρων αγνοουμένων μεταναστών στη Σάμο
- Αρκάς: Η καλημέρα της τελευταίας εβδομάδας του χρόνου
- Η Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση παύει να προβάλλεται, αγρότες που δεν υποκύπτουν διαβάλλονται, το Μαξίμου άρχισε να πανικοβάλλεται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442