Σάλος στο Twitter από το ρατσιστικό σχόλιο μιας αμερικανίδας για την Αφρική
«Μαύρο» έριξε το Twitter στο λογαριασμό μιας αμερικανίδας, η οποία έγραψε: «Πάω στην Αφρική. Ελπίζω να μην πάθω AIDS. Αστειεύομαι! Είμαι λευκή». Η εταιρεία στην οποία εργάζεται η Tζάστιν Σάκο, εξέφρασε την αποδοκιμασία της για το σχόλιο, διαβεβαιώνοντας ότι «θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα».
«Μαύρο» έριξε το Twitter στο λογαριασμό μιας αμερικανίδας, η οποία έγραψε: «Πάω στην Αφρική. Ελπίζω να μην πάθω AIDS. Αστειεύομαι! Είμαι λευκή».
Το σχόλιο αυτό, όπως αναφέρει το ΒBC, προκάλεσε σάλο στους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που το είδαν και οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν, κάνοντας report τον συγκεκριμένο λογαριασμό.
Το Twitter δεν άργησε να ανταποκριθεί και να κλείσει τον συγκεκριμένο λογαριασμό.
Η εταιρεία στην οποία εργάζεται η Tζάστιν Σάκο, εξέφρασε την αποδοκιμασία της για το σχόλιο, διαβεβαιώνοντας ότι «θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα», όταν η εργαζόμενη (υψηλόβαθμο στέλεχος) επιστρέψει από την Αφρική.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.