Αθωώθηκαν οι αστυνομικοί για την εισβολή στο Δίκτυο
Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το δικαστήριο οι εννέα αστυνομικοί της Ομάδας Δέλτα, για τη βίαιη εισβολή στα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, στις 5 Μαΐου του 2010, μετά το συλλαλητήριο κατά του μνημονίου.
Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το δικαστήριο οι εννέα αστυνομικοί της Ομάδας Δέλτα, για τη βίαιη εισβολή στα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, στις 5 Μαΐου του 2010, μετά το συλλαλητήριο κατά του μνημονίου.
Οι εννέα αστυνομικοί κατηγορούνταν για το σοβαρό τραυματισμό της Μ.Λαζαρίδου και άλλων μελών του Δικτύου, καθώς και την πρόκληση σημαντικών φθορών στα γραφεία των δύο συλλογικοτήτων.
Ωστόσο, παρά τα ντοκουμέντα που παρουσίασε το Δίκτυο, το δικαστήριο δεν πείστηκε και αθώωσε τους κατηγορουμένους.
Κατά την αγόρευσή της, η Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των αστυνομικών, υιοθετώντας τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης που αρνήθηκαν ότι υπήρξε οποιαδήποτε επέμβαση, και ζήτησε την απαλλαγή των αστυνομικών από όλες τις κατηγορίες.
Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι τα μέλη του Δικτύου μόνοι τους προκάλεσαν τις φθορές και τους τραυματισμούς στους εαυτούς τους, προκειμένου να κατηγορήσουν τους αστυνομικούς.
Ο πρόεδρος του Δικαστήριου έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι δεν αναγνωρίστηκαν ως δράστες της επίθεσης, αν και οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν την παρουσία τους στο σημείο κατά τις απολογίες τους.
Το Δίκτυο, σε ανακοίνωσή του μετά την απόφαση, κάνει λόγο για «απροκάλυπτα μεροληπτική απόφαση που δίνει πλήρη ασυλία στην αστυνομική αυθαιρεσία και ανάβει το πράσινο φως σε κάθε επίδοξο Κορκονέα…».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας