Συστήνεται εταιρεία για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας
Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά η οξοποίηση και εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, με τη σύσταση της «Εταιρείας Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας ΑΕ», μέτοχοι της οποίας θα είναι το Ελληνικό Δημόσιο κατά 50% και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με επίσης 50%.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά η οξοποίηση και εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, με τη σύσταση της «Εταιρείας Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας ΑΕ», μέτοχοι της οποίας θα είναι το Ελληνικό Δημόσιο κατά 50% και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με επίσης 50%.
Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, το πρώτο ακίνητο που θα διαχειριστεί η εταιρεία είναι η έκταση των 83 στρεμμάτων στη Βουλιαγμένη, η οποία εφάπτεται με το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αστέρας».
Εφόσον υπάρξουν ικανοποιητικά αποτελέσματα, θα εισφερθεί στην εταιρεία το δικαίωμα εκμετάλλευσης και άλλων εκτάσεων, όπως τα 1.200 στρέμματα της περιοχής Φασκομηλίας, στην παραθαλάσσια περιοχή από τη λίμνη της Βουλιαγμένης έως τη Βάρκιζα, καθώς και τα 25.000 στρέμματα στην Πεντέλη.
«Είναι ένα σχέδιο που ξεκινά από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε συνεργασία με την Πολιτεία και δίνει τη δυνατότητα και άλλους εκκλησιαστικούς φορείς να πράξουν αναλόγως. Έχουν γίνει συζητήσεις μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου και αναζητούμε τους τρόπους της καλύτερης δυνατής συνεργασίας και τον προγραμματισμό των κινήσεών μας» δηλώνει σχετικά στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΦΕΑ – Καισαριανή: Πάνδημο αίτημα να αποκτηθούν από την πολιτεία οι φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών
- Αστυπάλαια: «Η βάρκα βουλιάζει» – Ψαράς πάλεψε με τα κύματα και τα 10 μποφόρ για να σώσει το καΐκι του
- Σενάρια από την Τουρκία για Ντιαλό: «Μεγάλο ενδιαφέρον ενόψει καλοκαιριού»
- Tax Revenues at 6.207Β in January
- Το μέλλον για τη νεολαία παραμένει αβέβαιο
- Απαγορευτικό απόπλου σε πολλά λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων
- Ο Αντετοκούνμπο «πήρε» θέση για το μέλλον του στους Μπακς (pic)
- Χαμένοι στη μετάφραση της ΑΙ: Τα Άρλεκιν δείχνουν τον δρόμο… της καταστροφής;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 18.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/samuel-quek-cD4pt47I4JY-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442